« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Konačan kraj?

Noel Gallagher napustio Oasis

Autor i gitarist objavio je odlazak iz benda nakon još jedne svađe s bratom Liamom (36) zbog koje je u petak otkazan njihov nastup u Parizu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Oasis

,

Noel Gallagher

Noel se ispričao zbog otkazivanja koncerta objavivši kako napušta jedan od najvećih bendova brit-popa zbog razmimoilaženja u mišljenju s bratom Liamom.

"Napuštam grupu s tugom i velikim žaljenjem. Ljudi mogu pisati što žele, no ja više ne mogu surađivati s Liamom niti jedan jedini dan," objavio je Noel Gallagher na internetskoj stranici grupe.

Sukobi između braće Gallagher traju već duže vrijeme, a posljednjih mjeseci uopće nisu komunicirali. Na koncerte su dolazili odvojeno, boravili su u različitim hotelima, a viđali su se samo na pozornici. Nagađanja o raspadu benda pojačala su se kada je otkazan njihov nastup na V festivalu u Chelmsfordu prošle nedjelje. Osim na koncertu u Parizu za koji je prodano 30.000 ulaznica, trebali su nastupiti i u Italiji, te Njemačkoj.

Braća Gallagher osnovala su grupu u Manchesteru 1991. godine i oni su bili jedini orginalni članovi koji su ostali u grupi od prvog dana. Oasis su izrasli u jedan od najutjecajnijih britanskih rock bendova nove generacije. U čitavom svijetu prodali su više od 50 milijuna albuma. U njihove uspjehe ubraja se i osam britanskih singlova broj jedan.

Izvor: Hina

29.08.2009. 10:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh