« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2015. traži programe

Noć knjige, nacionalna manifestacija koja promiče čitanje i važnost knjige u svim njezinim oblicima u današnjem društvu, ove će se godine održati 23. travnja

Noć knjige je 23. travnja
Noć knjige je 23. travnja (Arhiva)
Više o

program

,

Noć knjige 2015

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pozvala je sve one koji žele biti dio ovogodišnje manifestacije Noć knjige da od 9. do 27. ožujka dostave svoje programe putem prijavnice dostupne na službenoj internetskoj stranici manifestacije.

S ciljem poticanja kulture čitanja, razgovora o literaturi i podizanja svijesti o važnosti knjige, Noć knjige tradicionalno obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Tog se dana, od 18 sati do 1 sat iza ponoći, diljem Hrvatske u knjižarama, knjižnicama, školama i drugim prostorima organiziraju javna čitanja, promocije knjiga, druženja s autorima, radionice, a za ovu godinu najavljeni su i programi matineja, namijenjeni mlađemu uzrastu.

U suradnji s Fotoklubom Zagreb ponovno će se organizirati izložba "Kadar za čitanje", nastala kao rezultat fotografskoga natječaja na temu čitanja. Tema ovogodišnjeg natječaja, otvorenog do 29. ožujka, je knjiga u svim njezinim aspektima, knjiga kao objekt, kao dio privatnog ambijenta, izloga, knjižnice, knjižare, knjiga u javnom prijevozu, na radnom mjestu, u parku.

Sve informacije možete dobiti na stranicama Noć knjige.

04.03.2015. 17:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh