« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PEACE SUMMIT

Nobelovci nagradili Seana Penna

Dobitnici Nobelove nagrade za mir odlučili su nagraditi glumca Seana Penna za njegov doprinos u oporavku Haitija nakon razornog potresa

Fotografija vijesti
Više o

Sean Penn

,

Haiti

,

humanitarna akcija

,

Nobelova nagrada za mir

,

Peace Summit

Američki glumac Sean Penn ovogodišnji je dobitnik nagrade "Peace Summit", koju dodjeljuju dobitnici Nobelove nagrade za mir, za svoj doprinos oporavku Haitija nakon razorna potresa u siječnju 2010. godine, javlja Hina.

Penn će nagradu primiti na 12. svjetskom summitu dobitnika Nobelove nagrade za mir sljedećeg mjeseca u Chicagu, kojem će, među ostalima, nazočiti Dalaj lama i Lech Walesa. Glumac je priopćio da je "počašćen ovom izvanrednom nagradom".

Penn je nedugo nakon potresa na Haitiju doputovao u tu zemlju i uspostavio humanitarnu organizaciju koja se danas zove "J/P Haitian Relief Organization". Ta je skupina pomogla i pomaže desecima tisuća ljudi u stanovanju, liječenju i školovanju.

Svake godine na svom svjetskom summitu dobitnici Nobelove nagrade za mir izabiru osobu iz svijeta zabave i kulture koja se zalaže za ljudska prava i širi načela mira i solidarnosti u svijetu, te pridonosi međunarodnoj društvenoj pravdi.

U zadnjih pet godina ovu su nagradu dobili Roberto Baggio, Annie Lennox, Bono Vox, George Clooney i Peter Gabriel.


20.03.2012. 08:19:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh