« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SEKS SKANDAL

Njemački sudac: Bio sam jako blizak s mlađim kolegom

Manfred Amerell, optužen za seksualno zlostavljanje mladog suca, odstupio je sa svih svojih dužnosti

(Getty Images)
Više o

seks skandal

,

Njemački nogometni savez

,

Manfred Amerell

,

Michael Kempter

Ostavka, intimni detalji i istrage nastavak su ružne afere koja ovih dana trese Njemački nogometni savez (DFB). Sumnja se, naime, da je predstavnik sudačke organizacije, 62-godišnji Manfred Amerell seksualno zlostavljao 27-godišnjeg kolegu Michaela Kemptera.

Prema informacijama Spiegela, do zlostavljanja je došlo u listopadu 2008. u hotelu nakon utakmice između Werdera i Dortmunda na kojoj je upravo Kempter bio glavni sudac, a Amarell povjerenik.

Iako je dosada odlučno odbacivao sve optužbe na svoj račun, Amerell je jučer neočekivano odstupio sa svih svojih dužnosti u Savezu i objavio SMS koji mu je navodno poslao mlađi kolega početkom ove godine.

Preko odvjetnika Jürgena Langera ponovno je poručio da ni u kojem trenutku svoje karijere nije seksualno zlostavljao drugog suca, ali je po po prvi puta priznao iznimno blizak odnos s Kempterom.

"Njegovali smo vrlo osobno, intenzivno prijateljstvo. Nikada ga nisam ni na što prisiljavao. Sve što se između nas događalo bilo je prema obostranoj suglasnosti", stoji u Amerellovom priopćenju.

Na upit Bilda je li njihov odnos uključivao i seksualne kontakte Amerell je rekao: "Mogu samo reći da smo bili bliski, ostalo je naša privatna stvar."

Dobrovoljno je objavio i SMS poruku koju mi je Kempter poslao 13. siječnja ove godine i u kojoj stoji: "Zašto sve uništavamo? Je li nam to stvarno potrebno? Mislim da nebi trebali osjećati mržnju. Oboje smo griješili, ali možemo izgladiti situaciju, ili ne? Boli me sve ovo. Nije mi ništa bolje bez tebe."

S druge strane, iz Njemačkog nogometnog saveza su s odobrenjem dočekali Amerellovu ostavku. Njegov potez smatraju ispravnim i potrebnim te napominju da su se u međuvremenu potvrdile neke od sumnji za koje se Amerella optužuje.

Konačan rasplet slučaja tek se očekuje. Kempter, koji je prijavom DFB-u i pokrenuo cijelu aferu, za sada se nije oglasio u javnosti, a nije poznato hoće li zlostavljanje imati i pravne posljedice za Amarella.

13.02.2010. 10:46:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh