« Svijet
objavljeno prije 14 godina
ISTRAŽIVANJE

Njemačka: Što su mladi muslimani veći vjernici to su nasilniji

Istraživanje još nije službeno objavljeno iako je do njega došla njemačka agencija dpa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Njemačka

,

nasilje

,

virtualna realnost

,

električni zagrljaj

Što je mladi musliman u Njemačkoj veći vjernik, to je vjerojatnije da će pribjeći nasilju, zaključak je novog istraživanja koje je financirala njemačka vlada.

Istraživanje, koje se temelji na razgovorima s 45.000 dječaka i djevojčica u dobi od 14 do 16 godina, pokazalo je također da su podcjenjivanje žena i sklonost prema nasilnim video i kompjutorskim igricama među mladima usko povezani s posjećivanjem džamija.

Istraživanje je usporedilo kršćane i muslimane. Još neobjavljeno istraživanje do kojega je u subotu došla njemačka agencija dpa zajednički su proveli ministarstvo unutarnjih poslova i kriminološki istraživački institut KFN iz Hannovera.

Autori istraživanja u zaključku navode da bi se ti rezultati mogli objasniti teorijom Raufa Ceylana, turskog znanstvenika koji živi u Njemačkoj i proučava religiju, a koji ističe da većina muslimanskih svećenika u Njemačkoj potiče svoje vjernike na konzervativni oblik islama i čuvanje etničkih korijena. Više od polovice njemačkih muslimana, koji čine pet posto populacije, ima turske korijene. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 20:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh