« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ECLIPSE

Sagrađena najveća jahta na svijetu za ruskog milijardera

Najveća luksuzna jahta na svijetu Eclipse, koju je naručio ruski milijarder Roman Abramovich, napustila je njemačko brodogradilište u kojem je izgrađena

Eclipse ima 163 metra
Eclipse ima 163 metra (Getty Images)
Više o

Njemačka

,

Roman Abramovič

,

Eclipse

,

najveća jahta

Pojavilo se više priča o 163-metarskom bijelom brodu otkad je u hamburškom brodogradilištu Blohm & Vossu postavljena njegova kobilica. Brod, najveća privatna jahta ikad sagrađena, predan je godinu dana nakon predviđena roka, navodno zbog spora s Abramovichem oko cijenei.

Dobro obaviješteni izvori navode da su zidovi salona jahte presvučeni kožom raža i ukrašeni pravim fosilima. Oni međutim odbacuju izvješća britanskih tabloida da je brod opremljen protuzračnim sustavom projektila i mini podmornicom. Pretpostavlja se da će brod preuzeti Abramovich, premda to nije potvrđeno.

Hamburško brodogradilište Blohm & Voss, specijalizirano za izgradnju najluksuznijih jahta, dovršilo je brod prije godinu dana, ali on dosad nije predan zbog spora oko cijene. Brodogradilište ustraje u politici stroge povjerljivosti glede naručitelja svojih brodova.

Hamburger Abendblatt objavio je da je cijena broda 340 milijuna eura. Spor zbog cijene nastao je, navodi list, zbog strukturnih promjena u projektu broda nakon potpisivanja ugovora o gradnji, poput premještanja jednog od dvaju brodskih helidroma. (hina/metro-portal)

10.12.2010. 17:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh