« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZU GUTTENBERG:

Njemačka neće mijenjati stajalište o kosovskoj neovisnosti

Njemački ministar obrane u Prištini je ipak rekao kako treba vidjeti kakva će biti odluka ICJ-a o legitimnosti proglašenja neovisnosti Kosova

(Getty Images)
Više o

Hashim Thaçi

,

Fatmir Sejdiu

,

Kosovo neovisnost

,

Karl-Theodor zu Guttenberg

Njemački ministar obrane Karl-Theodor zu Guttenberg izjavio je da Njemačka neće mijenjati svoje stajalište u pitanju kosovske neovisnosti, no da odluka Međunarodnog suda pravde (ICJ) o legitimnosti proglašenja neovisnosti Kosova može imati posljedice za budućnost Kosova, prenose u utorak elektronički mediji.

Guttenberg je u Prištini kazao kako treba pričekati i vidjeti kakva će biti odluka ICJ-a, navevši da će o njoj ovisiti neka druga kretanja koja mogu imati posljedice za budućnost.

Njemački ministar, koji je boravio u ponedjeljak u posjetu Kosovu, istaknuo je nakon sastanka s kosovskim predsjednikom i premijerom Fatmirom Sejdiuom i Hashimom Thaqijem da je smanjenje snaga KFOR-a rezultat poboljšane sigurnosne situacije na Kosovu, te da je ostalo još mnogo toga za učiniti.

"Nakon dugog puta stigli smo do 'posljednjih 100 metara', ali i tijekom posljednjih 100 metara mogu se dogoditi nepredviđene stvari i zbog toga sljedeći koraci moraju biti pažljivi i dobro promišljeni", naglasio je Guttenberg.

Najavivši daljnju potporu razvoju Kosovskih sigurnosnih snaga, Guttenberg je kazao kako međunarodne vojne snage ulaze u drugu fazu u kojoj će, bude li uspješno provedena, biti moguće dalje smanjivanje broja vojnika na Kosovu. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 14:46:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh