« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Njemačka jedva pobijedila Vahin Alžir

Alžirci su iznenadili i postavom i zalaganjem, ma koliko smo bili uvjereni da će dati sve od sebe, ovako ravnopravnu utakmicu nitko nije očekivao ... osim Vahe

Andre Schurrle riješio je utakmicu
Andre Schurrle riješio je utakmicu (Arhiva)
Više o

osmina finala

,

SP u Brazilu

,

Njemačka Alžir

Njemačka je pobijedila Alžir 2:1 i ušla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a sljedeći protivnik im je - Francuska.

Alžir je iznenadio postavom u kojoj je Vaha izmijenio čak sedam igrača u odnosu na proteklu, vrlo napornu utakmicu kojom su osigurali osminu finala, tako da je od prve minute krenuo i Dinamov Soudani.

Osim postavom, Alžir je iznenadio i igrom, potvrđujući onu Halilhodžićevu izjavu da ide na pobjedu - bili su jači, brži i spretniji od Nijemaca gotovo cijelo prvo poluvrijeme, a prilike su se samo nizale pred Neuerovim golom.

Nije se potvrdila ona stara da kad toliko promašuješ primiš gol, jer su Alžirci na golu imali večeras sjajno raspoloženog Mbolhija koji je u samoj završnici poluvremena skinuo dva zicera Nijemcima.

Očekivalo da će Alžir pasti u drugom poluvremenu, i na samom početku je tako i izgledalo, no brzo su se pribrali i nastavili opasnu igru iz prvoga dijela. Njemački izbornik Loew kipio je na klupi, pokušavajući motivirati svoje igrače koji su uvijek posustajali pred samim šesnaestercem.

Jednako raspoložen bio je i Neuer na drugoj strani koji je zaustavio nekoliko potencijalno opasnih kontri glumeći trećeg beka, jer se cijelu utakmicu osjećao nedostatak Matsa Hummelsa kojeg je zamijenio Boateng, no ipak ta obrambena linija nije toliko uigrana.

Thomas Mueller promašio je dvije fenomenalne prilike u 79. i 80. minuti, dajući ponovno šansu Mbolhiju da se istakne. Zadnjih par minuta sijevale su prilike s obe strane, no golmani su bili na visini zadatka.

Sve što su Nijemci promašili u regularnom dijelu utakmice vratilo im se na samom početku prvog produžetka kad je Schurrle zapravo promašio loptu koju mu je dodao Mueller, no lopta je dobila takvu sumanutu rotaciju da je prevarila čak i Mbholija i završila u golu. Do kraja produžetka igralo se kao i cijelu utakmicu, angažirano i fanatično s alžirske strane i previše ziheraški s njemačke.

Drugi produžetak protekao je u dominaciji Njemačke, Alžirce je slomio tempo koji su nametnuli od početka utakmice, no ipak su lako otklanjali sve njemačke napade. U 119. minuti Mesut Oezil potvrdio je prolazak Njemačke u osminu finala nakon dodavanja Schurrlea. Alžir je ipak postigao počasni gol minutu prije kraja, na ubacivanje Fegoulija zabio je Djabou.

01.07.2014. 00:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh