« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
ČESTITAMO

Njemačka je prvak svijeta!

Teško i tvrdo finale je jednim genijalnim potezom Goetzea dovelo Nijemce na vrh svijeta

Njemačka je prvak svijeta
Njemačka je prvak svijeta (FIFA)
Više o

Njemačka

,

prvak svijeta

,

SP u Brazilu

Njemačka je prvak svijeta, Svjetsko prvenstvo u nogometu osvojili su na legendarnoj Maracani teškom pobjedom protiv Argentine koja je pokazala zavidnu čvrstinu i disciplinu, a umjesto Messijeve magije vidjeli smo Goetzeovu.

Argentina je bila više nego dostojan protivnik tijekom cijele utakmice, imali su i dvije mrtve šanse koje je propustio zabiti Higuain, a na kraju je Njemačka zasluženo osvojila titulu.

Utakmica je bila tvrda i teška, s puno prekršaja, no na sreću sudio je Rizzoli, Talijan koji nije bio ni najmanje impresioniran atmosferom i pritiscima s tribina i klupa obje momčadi.

Borili su se i jedni i drugi do zadnjih atoma snage, impresivno je odigrao Bastian Schweinsteiger koji je pretrpio mnoge teške prekršaje, doslovno krvareći do kraja utakmice, a gol odluke postigao je Goetze fenomenalnom reakcijom nakon sjajnog prodora Schurrlea.

Čestitamo!

Messi je dobio utješnu nagradu, Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira, što je iznenadilo mnoge jer razloga za to baš i nema, a najbolji strijelac je James Rodriguez sa šest golova, Mueller je imao priliku prestići ga u finalnoj utakmici, no nije uspio zabiti i postati prvi igrač u povijesti koji je bio najbolji strijelac dva Svjetska prvenstva uzastopno.

Ipak, kako ima tek 25 godina i već 10 golova na SP-ima, nije nemoguće da prestigne svog reprezentativnog kolegu Miroslava Klosea, najboljeg strijelca u povijesti sa 16 golova. Klose je ovom utakmicom izbio na drugo mjesto s najviše nastupa na SP-ima, ima ih 24, a i dalje je nedostižan Lothar Matthaeus s 25 nastupa.

14.07.2014. 00:20:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh