« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana
SAVJETI

Njega kože zimi

Izbjegavajte jako zagrijane prostorije, vrući tuš kao i gelove za umivanje koji smanjuju razinu vlage kože

Zaštitite kožu!
Zaštitite kožu! (Arhiva)
Više o

zima

,

njega kože

,

savjeti

Hladno vrijeme i niska razina vlage rezultira suhim zrakom. Bez odgovarajuće njege suhe kože može doći do pucanja i krvarenja, a oštra zima i vjetar samo pogoršavaju taj problem.

Izbjegavajte jako zagrijane prostorije, vrući tuš kao i gelove za umivanje koji smanjuju razinu vlage kože. Kako biste smanjili crvenilo, svrbež, suhoću kožu i zatezanje, isprobaje savjete koje vam donosimo:

Namažite kožu odmah nakon tuširanja - uvijek imajte pri ruci mlijeko za tijelo, prirodna ulja ili maslace koje je dobro nanositi na vlažnu kožu nakon tuširanja. Na taj način ćete nahranili kožu i zadržati je mekom.

Odgovarajuće kreme za vaš tip kože - kreme na bazi petroleuma mogu dodatno isušiti kožu, stoga izbjegavate proizvode koje ga sadrže. Budite sigurni da formula sadrži prirodne i hranjive sastojke. Idealno rješenje su ulja na bazi vode koja će omogućiti da vaša koža zadrži vlagu. Za suhu kožu koja je sklona svrbežu možete koristiti sastojke koji će umiriti vašu kožu poput lavande, kamilice i jojobe. 

Tuširanje mlakom vodom - premda većina nas uživa u dugom vrućem tušu u zimskim hladnim mjesecima, vruća voda smanjuje razinu ulja i time dodano isušuje kožu. Posebno treba izbjegavati pranje ruku i lica u pretjerano toploj vodi. 

Unos tekućine - sa smanjenjem temperatura imamo tendenciju unosa manje vode. Okrećemo se toplim napitcima poput čaja, mlijeka ili tople čokolade, ali ne zaboravite da vaša koža treba dodatnu hidrataciju iznutra. Možete piti mlaku vodu s limunom koja će vas ugrijati, a istovremeno pružiti osvježavajuće rješenje koje će vas hidratizirati.

Vlaženje prostora - sustavi grijanja isušuju zrak, stoga razmislite o instalaciji ovlaživača zraka u domu, osobito u spavaćoj sobi. Ukoliko su takva rješenja preskupa dobro je koristi baremposudice s vodom na radijatorima.

Zaštita kože odjećom i zaštita lica - koristite zaštitnu odjeću poput rukavica i šalova kako biste se zaštitili od hladnog vjetra, kiše ili snijega. Također ne zaboravite zaštitu od sunca, jer sunce može biti jednako štetno zimi kao i ljeti. Preporučuje se zaštita s najmanje SPF 15.

10.01.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh