« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Njega kože u zimskim danima

Zimski uvjeti mijenjaju način na koji se moramo brinuti za svoju kožu, jer hladno vrijeme i vjetar postavljaju nove izazove

Kako se brinuti za kožu zimi
Kako se brinuti za kožu zimi (Arhiva)
Više o

zaštita

,

zima

,

njega kože

,

hladnoća

,

balzam za usne

,

hranjive kreme

Zima donosi izazove za kožu kao i svako drugo godišnje doba, stoga svoje male rituale njege kože treba prilagoditi zimskim uvjetima. Ako niste sigurni što treba napraviti, evo nekoliko dobrih savjeta.

Za početak, ako osjetite da vam uobičajeni preparati koje inače koristite počinju smetati, promijenite ih - primjerice, za uklanjanje šminke počnite koristiti sredstvo s hidratizirajućim karakteristikama.

>> Hrana koja čuva kožu tijekom zime >>

Hranjive kreme treba pažljivo odabrati, jer zimi koža treba više vlažnosti nego u ostatku godine. Naravno, ne smije se pretjerivati kako se ne bi izazvao suprotan učinak. Masnu kožu ne smije se preopteretiti viškom preparata, stoga obavezno koristite kremu za svoj tip kože. Potražite testere u drogerijama i isprobajte koja vam krema najviše odgovara.

>> 5 koraka do lijepe kože zimi >>

Balzam za usne mora uvijek biti pri ruci i obilato ga nanesite svaki put kad izađete van iz kuće kako ne bi nesvjesno vlažili usne jezikom, jer će brzo ispucati. Piling usnica treba raditi češće nego inače.

Piling kože također je vrlo važan element zimske njege kože, a treba ga napraviti prije nanošenja kreme ili seruma koji se inače neće dobro upiti. Stoga, jednom tjedno bilo bi idealno.

>> Aromaterapija za zdravlje vaše kože tijekom zime >>

Za kraj, ne zaboravite na kreme s UV faktorom. Bilo oblačno ili ne, UV zračenje je uvijek prisutno, a kako je ono jedan od glavnih razloga preranog starenja kože, mislite na to.

04.01.2015. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh