« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SPLITSKI GAY PRIDE

Nizozemska će tražiti monitoring Hrvatske do ulaska u EU zbog nereda na gay paradi

"Pravo na prosvjed temeljno je ljudsko pravo i mora biti dostupno svakom građaninu bez diskriminacije po spolu, rasi i svakoj drugoj različitosti", rekla je veleposlanica Nizozemske

Sudionike gay parade u Splitu čuvale su jake policijske snage
Sudionike gay parade u Splitu čuvale su jake policijske snage (YouTube)
Više o

Split

,

gay pride

,

gay parada

,

neredi

Nizozemska veleposlanica u Hrvatskoj Stella Ronner-Grubačić danas je, osvrnuvši se na događaje povezane s gay prideom u Splitu, najavila da će od nizozemske vlade tražiti preporuku za monitoring reformskih procesa u Hrvatskoj i nakon zaključenja pregovora sve do ulaska Hrvatske u EU, javlja Hina.

Istaknula je kako smatra da događaji kao ovaj u Splitu u subotu pokazuju da je monitoring nužan kako bismo "bili sigurni da su reforme koje je hrvatska Vlada započela i kojih smo svjesni, nepovratne i održive".

Nerede na splitskoj gay paradi ocijenila je kao kršenje temeljnih ljudskih prava.

"Pravo na prosvjed temeljno je ljudsko pravo i mora biti dostupno svakom građaninu bez diskriminacije po spolu, rasi i svakoj drugoj različitosti. To je stavka na koju posebno pazimo kad se zatvara 23. poglavlje", kazala je danas u Karlovcu nizozemska veleposlanica.

Ona je sudjelovala na sjednici Savjetodavnog vijeća projekta potpore pavosudnom sustavu, koji se financira zajmom Svjetske banke.

13.06.2011. 15:34:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh