« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Niže cijene parkiranja u Zagrebu

Smanjenje cijene u prosjeku 20 posto u svim zonama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas/CROPIX)
Više o

Zagrebparking

,

cijene parkinga

,

cijene parkiranja Zagreb

Cijene parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima u Zagrebu od 1. siječnja 2009. bit će snižene u prosjeku 20 posto u sve tri parkirališne zone, odlučilo je na današnjoj sjednici Gradsko poglavarstvo izmjenom Pravilnika o korištenju javnih parkirališta.

"Želimo potaknuti građane da se što više koriste javnim prijevozom, kao i javnim garažama", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice.

Napomenuo je i da bi bio sretan da u prvom kvartalu slijedeće godine u Zagrebačkom holdingu bude moguće sniziti cijene i nekih drugih komunalnih usluga.

Iz podružnice "Zagrebparking" su izvijestili da će u prvoj zoni cijena parkiranja za pola sata, po novom, biti manja za kunu i iznosit će sedam kuna, dok će sat parkiranja, umjesto 16 kuna, sada biti 14 kuna.

U drugoj zoni, sat parkiranja jeftiniji je za kunu i koštat će sedam kuna, a dva sata 14 kuna, umjesto dosadašnjih 16.

U trećoj zoni za sat vremena parkiranja bit će potrebno izdvojiti tri kune (umjesto četiri), za dva sata šest kuna (umjesto osam), a za tri sata devet kuna (umjesto 12 kuna).

Parkiranje u javnim garažama od 1. siječnja bit će sedam kuna od 8 do 18 sat, četiri kune od 18 do 8 sati, a nedjeljom četiri kune.

Cijene povlaštenih i godišnjih karata neće se mijenjati.

"Za niže cijene parkiranja odlučili smo se temeljem ankete građana koji su izrazili nezadovoljstvo upravo s cijenom parkiranja", kazao je Bandić te dodao da su se za to odlučili tek nakon što je "Zagrebparking" napravio više reda u tzv. prometu u mirovanju, a proširuje i zone parkiranja.

"Nigdje nismo proširivali zone parkiranja bez mišljenja vijeća gradskih četvrti jer nam nije cilj da Zagrebparking 'dere' građane nego da mogu parkirati u svojoj ulici", kazao je Bandić.

Voditelj podružnice Mate Kraljević rekao je da "Zagrebparking" neće odustati od zacrtanih projekata i gradnje garaža u centru grada gdje nedostaje garažnih mjesta, premda će zbog najavljenog pojeftinjenja parkiranja ostati bez godišnjih prihoda od 9,5 milijuna kuna.

 

30.12.2008. 15:10:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh