« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
snježna kraljica

Bandić i dalje nemilice troši gradski proračun

Velikodušno Poglavarstvo utočilo 4,5 milijuna kuna skijaškom savezu i složilo par dvojbenih kompenzacija dugovanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Snježna kraljica

,

Gradsko poglavarstvo

Za Međunarodno športsko natjecanje u skijanju "Vip Snow Queen Trophy 2009" ("Snježna kraljica") što će se od 4. do 6. siječnja održati na Sljemenu, iz zagrebačkog gradskog proračuna danas je izdvojeno 4,5 milijuna kuna Hrvatskom skijaškom savezu.

Na sjednici Gradskog poglavarstva rečeno je da je skijaško natjecanje "Snježna kraljica" u kratkom roku steklo veliki međunarodni ugled i pohvale Međunarodne skijaške federacije (FIS) te potaklo zanimanje za skijanje, osobito među mladima i osnivanje skijaških klubova.

Poglavarstvo je prihvatilo i više nagodbi s dužnicima pa je tako, među ostalim, donijelo i zaključak o nagodbi s trgovačkim društvima "Ivar" d.o.o. i Ining d.o.o. koji će svoje dugovanje od 11,5 milijuna podmiriti kompenzacijom - nekretninama u stambenoj zgradi na Vrbiku, dok je ostalima, sa znatno manjim dugovanjima, omogućena obročna otplata.

Gradonačelnik Milan Bandić, upitan zašto je Grad raspisao natječaj za najam "Gradske kavane" gdje se ne može javiti nitko tko je dužan gradu "do četvrtog koljena", odgovorio je kako se želi potpuno osigurati da na natječaju ne prođu gradski dužnici i tako zatvoriti vrata onima kojima je dugovanje prešlo u naviku.

"Ugradili smo sve moguće 'ziherunge' kako dužnici više ne bi zagorčavali život Gradu i građanima", istaknuo je Bandić. Napomenuo je kako je Grad dosad izlazio u susret dužnicima omogućujući im obročnu otplatu duga, ali i da, unatoč tome, neki neplatiše duguju i dalje. "Takvi su kao ovisnici o drogi ili alkoholu, a to više nećemo tolerirati", dodao je.

Bandić je najavio i da će u stambeno naselje u Sopnici prvi stanari početi useljavati u travnju 2009., dok će u veljači započeti i originalni Zagrebački projekt stanogradnje u Podbrežju te 2010. na Maksimirskim ravnicama, kod Mandlove ulice.

Na sjednici je prihvaćen i zaključak o početku postupka javne nabave za denivelaciju raskrižja Slavonska avenija-Ulica Ljudevita Posavskog s procijenjenom vrijednošću od 70 milijuna kuna bez PDV-a, kao i više odluka vezanih uz stambeno naselje Iver u Sesvetskom Kraljevcu.

Prihvaćen je zaključak o sklapanju predugovora o nagodbi kojim će Grad zamijeniti nekretnine s društvom Incel d.d. i u gradsko vlasništvo steći više od tisuću četvornih metara radi izgradnje Osnovne škole Kajzerica, a obvezuje se da će za to platiti 1,8 milijuna kuna ili dati u zamjenu gradsko zemljište u trećoj zoni.

Grad će s društvom "Saxum Zagreb" zamijeniti zemljište tako da će u Središću doći do zemljišta potrebnog za izgradnju ulica i prostor za javnu i društvenu namjenu te javni park uz novi Muzej suvremene umjetnosti. "Saxum"-u će dati zemljište u novom naselju Središće zapad, a zemljišta koje će se zamijeniti procijenjena su na iznos od 3.760 kuna za četvorni metar. (hina/metro-portal)

 

30.12.2008. 17:26:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh