« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SJAJNO!

Nixie dobio prvu nagradu u Intelovu izazovu "Make It Wearable"

Globalna inicijativa Intela donijela je bogate nagrade finalistima, a Nixie je kao najbolji izum dobio čak pola milijuna dolara

Genijalni dron kojeg nosite oko ruke
Genijalni dron kojeg nosite oko ruke (Nixie)
Više o

Make it Wearable

,

Intel challenge

,

Nixie

,

Open Bionics

,

ProGlove

Nixie je proglašen glavnim dobitnikom u Intelovu izazovu "Make It Wearable", globalnoj inicijativi koju je Intel predstavio na sajmu CES 2014. kako bi potaknuo kreativnost i izazvao inovatore na razvoj osobnog računalstva pomoću tehnologije Intel® Edison.

Nixie je dobio glavnu nagradu u iznosu od 500.000 USD, a riječ je o prvom nosivom fotoaparatu koji leti. Nixie se rastvara i polijeće kada primi odgovarajuću naredbu te snima savršene kadrove iz jedinstvenih perspektiva.

Drugo mjesto i nagradu od 200.000 USD osvojio je Open Bionics, koji pomoću ekonomičnog i iznimno učinkovitog 3D ispisa i skeniranja proizvodi prilagođene umetke za osobe kojima su amputirani udovi po cijeni manjoj od 1000 USD.

Treće mjesto i nagradu od 100.000 USD dobio je ProGlove, domišljat proizvod za velika poduzeća kojem je cilj smanjiti tjelesni napor na radnom mjestu, poboljšati ergonomiju i smanjiti učestalost skupih pogrešaka tijekom rada.

Deset finalista iz Kine, Europe, Latinske Amerike i SAD-a predstavilo je svoje proizvode stručnom žiriju, koji ih je ocjenjivao na temelju koncepta, izvedivosti, tržišne potražnje i učinka na ljude.

Među finalnim konceptima - od kojih su svi utemeljeni na tehnologiji Intel® Edison - našao se i bionički madrac za dojenčad koja se nalazi na neonatalnoj intenzivnoj njezi, sustav za emitiranje u prvom licu za profesionalne sportaše, sportska ogrlica za sportaše, narukvica koja upravlja tjelesnom temperaturom, nosivi uređaj za skijaše, nadzorni uređaj za trudnice i dojenčad te pametni sat sa zamjenjivim hardverom.

Izazov je dio Intelovih širih nastojanja da svoj utjecaj proširi na nova područja te da potakne osmišljanje futurističkih tehnologija koje će utjecati na naš svakodnevni život.

05.11.2014. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh