« Kultura
objavljeno prije 9 godina
GOLA ISTINA

Nives Celzijus dobila spor oko nagrade "Kiklop"

Iako je tehnički dobila spor, sutkinja Sonja Bulić danas je odbacila odštetni zahtjev Nives Celzijus i njezina nakladnika od 550.000 kuna

Nives Celzijus
Nives Celzijus (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

nagrada Kiklop

,

Nives Celzijus

,

spor

Općinski sud u Puli donio je danas odluku da Nives Celzijus, autorici knjige "Gola istina", pripada pravo na nagradu "Kiklop" u kategoriji Hit godine za 2008, javlja Hina.

U rujnu prošle godine Nives Celzijus je tužila udrugu Sa(n)jam knjige u Istri i agenciju Puls zbog narušavanja ugleda i časti nedodjeljivanjem književne nagrade "Kiklop" za Hit godine 2008. za najčitaniju i najprodavaniju knjigu u toj godini.

Budući da joj nagrada nije dodijeljena prije dvije godine, pulski sud naložio je tuženoj strani da Nives Celzijus isplati naknadu štete u vrijednosti od deset tisuća kuna. No sud je naložio i tužiteljima da jednaku svotu isplate tuženiku zbog neutemeljenih navoda kojima je povrijeđena čast i ugled direktorice sajma Magdalene Vodopije i udruge Sa(n)jam knjige u Istri.

Sutkinja Sonja Bulić danas je odbacila odštetni zahtjev Nives Celzijus i njezina nakladnika od 550.000 kuna. Pulski sud je utvrdio kako su neutemeljeni navodi tužitelja da su čast i ugled Nives Celzijus povrijeđeni zbog "spolne ili bilo kakve druge diskriminacije", već isključivo zato što joj knjižna nagrada "Kiklop" nije dodijeljena, što je povrjeda prava osobnosti. Nives Celzijus se danas nije pojavila na izricanju presude, već je na sudu bio njezin odvjetnik.

Predsjednica udruge Sa(n)jam knjige u Istri i direktorica Sajma Magdalena Vodopija, koja je nazočila izricanju presude, najavila je da će uložiti žalbu i dalje, kako je rekla, braniti dostojanstvo nagrade "Kiklop" kao što je činila od početka. Odvjetnik Nives Celzijus i nakladnika Premier medie Srđan Simić također je najavio žalbu, posebno na dio protutužbenog zahtjeva da isplate Sajmu knjiga deset tisuća kuna.

25.03.2011. 20:23:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    25.03.2011. 21:11
    i bravo kakva god da je šta se to koga tiče ako je ta nagrada za najprodavaniju knjigu kakvo god ta knjiga smeće bila onda je nagrada za najprodavaniju knjigu i gotovo, ukinuti tu nagradu samo zato što bi trebala pripasti toj fufici je krajnje idiotski, samo sud joj je trebao dodjeliti veću svotu para kao odštetu i to da plate ovi pederi svoje odluke.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh