« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine
BRAVO

NIVEA osigurava donacije

Ova podrška humanitarnim organizacijama dio je međunarodnog programa pomoći „Care Beyond Skin"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Beiersdorf

Beiersdorf, kompanija koja stoji iza branda NIVEA, u sklopu svog programa pomoći u hitnim situacijama u razdoblju krize zbog COVIDA 19, donirala je 340.000,00 kuna kao podršku trima organizacijama u Hrvatskoj i BiH: Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Hrvatskom Crvenom križu i Unicefu BiH.

Ova podrška humanitarnim organizacijama dio je međunarodnog programa pomoći „Care Beyond Skin" kojim Beiersdorf grupacija želi napraviti iskorak izvan svoje osnovne djelatnosti - jedinstvene njege za kožu te ostvariti maksimalni doprinos za dobrobit ljudi, društva i okoliša.

Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorf Hrvatska: "Kriza izazvana bolešću COVID-19 ugrozila je u vrlo kratkom vremenu naše zdravlje i dovela naš društveni život u stanje mirovanja što si gotovo nitko od nas nije mogao zamisliti. Beiersdorf Hrvatska želi osigurati potporu putem donacija organizacijama u Hrvatskoj i BiH koje pružaju pomoć ljudima u ovim teškim vremenima kao što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski Crveni križ te Unicef BiH".

Hrvatski zavod za javno zdravstvo - Epidemiolozi vodeće javnozdravstvene ustanove svojim djelovanjem u zemlji i regiji obilaze ljude pogođene bolešću COVID 19, provode testove te dijele aktualne podatke i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu za osiguravanje svih vrsta medicinske opreme - zaštitnih odijela, naočala, maski, antiseptika te za pomoć pri opskrbi hrane za ljude koji rade na terenu.

Hrvatski Crveni križ - Crveni križ je u vrijeme krize zadužen za organizaciju pomoći starijim i nemoćnim osobama, oboljelima od COVID 19 koji se nalaze na liječenju kod kuće, osobama u samoizolaciji kojima nema tko drugi pomoći te socijalno ugroženim građanima. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu Hrvatskom Crvenom križu gdje god je njegova pomoć potrebna.

Unicef BiH - Budući da bolest zahtijeva pravovremenu i intenzivnu njegu, Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 29.400 BAM pomoći Unicefu BiH u nabavi medicinske i zaštitne opreme za pomoć oboljelima.

Međunarodni program pomoći tvrtke Beiersdorf

Krajem ožujka, Beiersdorf AG objavio je svoj međunarodni program pomoći: koncern namjerava osigurati donaciju u iznosu od 50 milijuna eura kako bi podržao krizno upravljanje, posebice u epicentrima i regijama sa slabije razvijenim javnim zdravstvenim sustavima i infrastrukturom. Beiersdorf će tako surađivati s međunarodnim organizacijama i lokalnim upravnim tijelima kako bi osigurao maksimalnu potporu ljudima u nevolji.

Hitne mjere uključuju niz akcija koju su poduzete; međunarodnu donaciju 1.000.000 litara dezinficijensa. Beiersdorf je u međuvremenu aktivirao svoje proizvodne pogone na pet kontinenata za proizvodnju dezinficijensa i na taj način omogućio da se donacija koja je najavljena sredinom ožujka udvostruči. Donacijom koja obuhvaća najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za njegu kože i ruku pomoći će medicinskom osoblju diljem svijeta čija je koža trenutačno izložena štetnim utjecajima. Hitne mjere uključuju i izravnu novčanu potporu globalnim i lokalnim nevladinim udrugama koje su partneri koncerna Beiersdorf te su trenutno i same suočene s velikim izazovima. Također, Beiersdorf podržava i individualne donacije svojih zaposlenika međunarodnim humanitarnim organizacijama diljem svijeta te ih udvostručuje.

15.05.2020. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh