« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VUK JEREMIĆ

Nitko iz Srbije neće doći na inauguraciju

Srbijanski ministar vanjskih poslova izjavio je kako nitko od srbijanskih dužnosnika neće nazočiti inauguraciji novog predsjednika Hrvatske

(Getty Images)
Više o

Srbija

,

Vuk Jeremić

,

Ivo Josipović

,

inauguracija

Nitko od srbijanskih dužnosnika neže biti na inauguraciji hrvatskog predsjednika, međutim, Srbija je spremna surađivati u svemu i želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom "ali ne po cijenu ikakvog ponižavanja ili ne daj Bože priznavanja Kosova i Metohije", rekao je Jeremić gostujući na srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

"To bi svakako bila posljedica ukoliko bi se ikoji predstavnik Srbije pojavio na tako organiziranoj inauguraciji. Dakle sutra neće biti nijednog predstavnika Srbije u Zagrebu", kazao je Jeremić.

Komentirajući Josipovićevu izjavu da on i Hrvatska nude Srbiji ruku prijateljstva, šef srbijanske diplomacije kazao je kako je u trenutku kada se novi hrvatski predsjednik odlučivao koga će pozvati na inauguraciju, hrvatskoj strani jasno dano do znanja da neće biti srbijanskog predstavnika ukoliko ondje budu nazočni "predstavnici takozvanog Kosova".

"Hrvatski predsjednik donio je svoju odluku, on se odlučio za predstavnike Kosova a ne Srbije. Prema tome, te riječi čekaju promjenu, ostaje da vidimo hoće li te riječi popratiti djela", dodao je Jeremić.

Prema njegovim riječima, u prvom redu o Hrvatskoj ovisi hoće li u budućnosti doći do poboljšanja uzajamnih odnosa. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 21:28:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh