« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
EFIKASNO, A JEDNOSTAVNO

Niste dovoljno fotogenični? Poslužite se onda ovim trikom

Tajna dobrog izgleda na fotografiji leži u pravilnom postavljanju čeljusti, tvrdi fotograf Peter Hurley u videu kojeg vam donosimo

Isturite čelo prema naprijed i blago ga nagnite prema dolje kako biste najbolje naglasili linije svog lica
Isturite čelo prema naprijed i blago ga nagnite prema dolje kako biste najbolje naglasili linije svog lica (0xFFFFF / Reddit.com)
Više o

fotografije

,

fotogeničnost

,

kako ispasti dobro na fotografijama

Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno smatrate kako ste na većini fotografija na kojima se nalazite mogli „ispasti" i bolje. I dok neki ljudi prolaze mukotrpne tečajeve poziranja kako bi izvukli maksimum iz svojih fotografija, mi ostali moramo se služiti kojekakvim sitnim trikovima koji mogu napraviti nevjerojatnu razliku.

Tajna dobrog izgleda na fotografiji leži u pravilnom postavljanju čeljusti, tvrdi fotograf Peter Hurley u videu kojeg vam donosimo. Suština njegovog savjeta svodi se na to da morate isturiti čelo prema naprijed i blago ga nagnuti prema dolje kako biste najbolje naglasili linije svog lica.

Iako traje 15 minuta, video je itekako vrijedan gledanja, budući da je prepun primjera iz kojih će vam biti kristalno jasno kako se pravilno postaviti dok vas netko fotografira. Preskočite na sedmu minutu videa i pogledajte kako samo mali pomak glave može učiniti nevjerojatnu razliku.

Ovaj se savjet nastavlja na one prethodne od strane istog autora, gdje Peter savjetuje kako pravilno postaviti bradu i lagano škiljiti očima, posebice ako se smijemo na fotografiji, jer tada riskiramo da nam se vidi izraženi podbradak.

Možda s ovom taktikom nećete postati novi hrvatski supermodel, ali ćete svakako izgledati puno prirodnije i bolje na svojim Facebook fotografijama.

04.05.2012. 21:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh