« Svijet
objavljeno prije 14 godina
PRIŠTINSKI PROBLEM

Ništa od podjele Kosova

ISG, skupina od 25 država, uključujući SAD, traži od kosovskih vlasti da pojačaju borbu s korupcijom i kriminalom

(Wikipedia)
Više o

Kosovo

,

Hashim Thaçi

,

Fatmir Sejdiu

,

Priština

,

četvrtak

Međunarodna upravljačka skupina (ISG) u ponedjeljak je u Prištini isključila mogućnost podjele Kosova i zatražila da kosovske vlasti pojačaju borbu protiv korupcije.

Skupina je na sastanku na razini političkih direktora zatražila od kosovskih institucija veću predanost borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala kao preduvjet ze europsku perspektivu Kosova, priopćeno je. Civilni međunarodni predstavnik Pieter Feith kazao je kako je ohrabren odlučnošću kosovskih institucija da se bore protiv korupcije i organiziranog kriminala.

>> Hrvatsko stajalište o Kosovu kvari odnose sa Srbijom

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaci izrazili su na sastanku predanost borbi protiv negativnih pojava na Kosovu. Ponovili su da nitko ne može biti iznad zakona i da politika ne treba da se miješa u pravosuđe.

>> EULEX istražuje preko stotinu slučajeva korupcije na Kosovu

Međunarodnu upravljačku skupinu čini 25 država, uključujući i SAD i većinu članica EU-a, koje su priznale neovisnost Kosova. Skupina je formirana kako bi nadzirala provedbu plana međunarodnog posrednika za status Kosova Marttija Ahtisaarija temeljem kojega je Kosovo proglasilo neovisnost prije dvije godine. (hina/metro-portal)

14.06.2010. 22:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh