« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POMIRENJE

Ništa od najavljenog štrajka sindikata u Hrvatskoj pošti

HSP i RSRH najavili su jednodnevni štrajk kako bi zaštitili svoje članove čija je egzistencija ugrožena poraznim stanjem u poslovanju HP-a

(Wikipedia)
Više o

štrajk

,

HP

,

Republički sindikat radnika Hrvatske

,

Hrvatska pošta

,

Hrvatski sindikat pošte

Hrvatski sindikat pošte i Republički sindikat radnika Hrvatske odustali su od štrajka najavljena za četvrtak, 29. travnja, jer su s predstavnicima Hrvatske pošte uspješno završili postupak mirenja, priopćeno je večeras iz Hrvatske pošte (HP).

Ta su dva sindikata prošli tjedan najavili jednodnevani štrajk u HP-u, istaknuvši kako su se na to odlučili kako bi zaštitili svoje članove čija je egzistencija ugrožena poraznim stanjem u poslovanju HP-a, koje obilježava velik pad broja poštanskih usluga i gubitak velikih korisnika.

Kao primjer golema pada opsega posla naveli su podatke o poslovanju zagrebačke sortirnice u koju je u siječnju 2009. na razradu prispjelo 23.020.446 običnih pismovnih pošiljaka, a u siječnju ove godine samo 17.322.731 ili za 26 posto manje.

Pad se nastavlja, ustvrdio je tada sindikat te izvijestio da su upozoravali poslodavca na pad opsega posla, no da se poslodavac oglušio o ta upozorenja. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 00:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh