« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KRUNOSLAV BOROVEC

Nismo ni očekivali da će Jocić priznati ubojstvo Pukanića

Jocić je ipak ublažio svoju izjavu o Karamarku ustvrdivši kako je mislio da sprječava uhićenje pojedinih osoba koje su povezane s ubojstvom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Tomislav Karamarko

,

Krunoslav Borovec

,

Sreten Jocić

Glasnogovornik hrvatskoga MUP-a Krunoslav Borovec danas nije želio komentirati tvrdnju Sretena Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam, da iza ubojstva suvlasnika tjednika "Nacionala" Ive Pukanića stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, te je rekao kako u MUP-u nisu ni očekivali da će Jocić priznati ubojstvo.

"Nismo ni očekivali da će Jocić na početku suđenja u Beogradu priznati ubojstvo, a njegove tvrdnje ne želimo komentirati", kratko je rekao Borovec.

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, u srijedu je u nastavku iznošenja svoje obrane nakon popodnevne stanke objasnio da u izjavi o hrvatskom ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku nije mislio da je Karamarko organizator ubojstva Ive Pukanića, već da sprječava uhićenje pojedinih osoba koje su s tim povezane.

Jocić je kazao kako su neke osobe već uhićene u postupku za Pukanićevo ubojstvo te da je on htio reći da Karamarko usmjeruje istragu prema Srbiji i Jociću. Po njegovim riječima, cilj je trebao biti, radi hrvatske javnosti, da je Srbin ubio Pukanića.

Njegov odvjetnik Zdenko Tomanović kazao je pred sudskim vijećem kako je u stanci razgovarao s predstavnicima medija te da se iz razgovora s novinarima vidjelo kako je potrebno objasniti izjave njegova branjenika.

Jocić je u nastavku svoje obrane u povodu optužbe da je organizator umorstva suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića izjavio da iza Pukanićeva umorstva stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

U nastavku suđenja njemu, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, dvojici članova njegove skupine optužene za ubojstvo suvlasnika tjednika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, Jocić je najavio kako će u tijeku postupka predočiti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci. (hina/metro-portal)



21.04.2010. 18:46:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh