« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
VRH SANTE LEDA

Jocić na suđenju okrivio Karamarka

Sreten Jocić je u nastavku iznošenja svoje obrane izjavio da iza Pukanićeva umorstva stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

suđenje

,

Tomislav Karamarko

,

Sreten Jocić

U nastavku suđenja njemu, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, dvojici članova njegove skupine optužene za ubojstvo suvlasnika tjednika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, Jocić je najavio kako će u tijeku postupka iznijeti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci.

"Motiv hrvatske vlasti i Karamarkov jest da se ubojstvo Pukanića nikad ne riješi i da se izveze u Srbiju", kazao je Jocić te ustvrdio kako bi "tužitelj trebalo znati koji su motivi Hrvatske za to".

Na upit predsjednika sudskog vijeća Vladimira Vučinića odakle optuženiku tvrdnja koju je iznio u utorak, da je uhićen na temelju crnogorsko-hrvatske informacije da može ugroziti sigurnost srbijanskog predsjednika u interesu crnogorsko-hrvatsko-albanske mafije, Jocić je kazao kako su ljeti 2009. srbijanski mediji objavili vijest o tome.

Po Jocićevim riječima, mediji su prenijeli i to da je Tadića o ugrozi njegove sigurnosti obavijestio ondašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, nakon čega su se susreli ministri unutarnjih poslova dviju zemalja, Karamarko i Ivica Dačića, a potom i državni odvjetnici, nakon čega je on uhićen. Jocić je također ustvrdio kako je iza Mesićevih izbornih kampanja stajao "Albanac Muharemi" te "transnacionalna kriminalna obitelj braće Osmani".

Govoreći o boravku u zatvoru u Nizozemskoj, Jocić je kazao kako su ga ondje posjećivali dužnosnici NATO-a i Europske unije i tražili od njega obavijesti o haaškim optuženicima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću kako bi mu zauzvrat omogućili smanjenje kazne.

Na više uzastopnih upozorenja suca Vučinića da Jocić svojim izlaganjem teško optužuje visoke inozemne političke dužnosnike te da u izlaganju mora poštivati dostojanstvo svih dužnosnika u Srbiji i inozemstvu, Jocić je kazao kako je svjestan toga te da ne bi to činio da ne namjerava to i dokazati. Jocićevo ispitivanje u okviru iznošenja njegove obrane nastavljeno je u srijedu popodne. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 18:21:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh