« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
IVO SANADER

Nisam otišao zbog Ine, nego slovenske blokade

VIDEO - Poručio je to bivši premijer pred saborskim istražnim povjerenstvom za Inu, koji je nakon tri sata i završio sa svjedočenjem

Ivo Sanader pred Povjerenstvom
Ivo Sanader pred Povjerenstvom (CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

INA

,

ostavka premijera

,

svjedočenje

"Moj odlazak nipošto nije vezan uz privatizaciju Ine. A za što je vezan? Hrvatska je bila u blokadi s pregovorima o članstvu u EU zbog Slovenije. Nisam bio spreman trgovati teritorijem za članstvo u EU, zbog toga sam otišao", odgovorio je Sanader Josipu Leki (SDP).

Naglasio je da su svi članovi njegove vlade te vrha HDZ-a pred odlučivanje o izmjenama dioničarskog ugovora između Ine i MOL-a bili upoznati sa svim bitnim elementima. "Onoga časa kada se na vladi glasuje za mene je procedura završena. Pretpostavljam da su svi procesi tada završeni i svi sudionici informirani i da svi znaju o čemu glasuju. Sve drugo je dječji vrtić", poručio je.

"Svi elementi bitni za donošenje odluke o dioničarskom ugovoru bili su prezentirani i raspravljeni i na Predsjedništvu HDZ-a, sigurno u više navrata", odgovorio je Sanader HDZ-ovoj članici Povjerenstva Ani Lovrin. Istaknuo je kako se ne može sjetiti što je to točno sve bilo dostavljeno članovima vlade pred odlučivanje, "no ni jedan član vlade koji ima puni integritet ne može glasovati za nešto s čim nije upoznat".

Sanader je ponovio da je od tadašnje potpredsjednice vlade, a današnje premijerke Jadranke Kosor zatražio da sudjeluje u pregovaračkom procesu, pred njegov završetak, a suzdržao se od komentara činjenice da je vlada demantirala da je Kosor nazočila sastancima koji se vezuju s pregovorima o Ini.

Odbacio je i nagađanja da je vlada o strateškim odlukama, pa ni onih koje se vezuju uz Inu, odlučivala na telefonskim sjednicama, kao i da je vlada ugovorom o plinskom biznisu htjela pogodovati MOL-u da po povoljnijim uvjetima može kupiti dodatne dionice Ine. (hina/metro-portal)

12.10.2010. 17:40:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh