« Sport
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
Đoković

'Nisam imao dovoljno vremena za oporavak od Baghdatisa'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Novak Đoković

,

Đoković Roddick

,

predaja teniskog meča

Branitelj naslova na Australian Openu srpski tenisač Novak Đoković zbog izmorenosti je predao četvrtfinalni dvoboj protiv Amerikanca Andyja Roddicka. Nakon dva i pol sata igre na tempereturi od 40 stupnjeva Celzijusovih Roddick je vodio sa 6-7 (3), 6-4, 6-2, 2-1, a potom je Đoković odlučio da više nije u stanju nastaviti dvoboj.

"Uvjeti na terenu su bili doista teški, osjećao sam se izmoreno i imao sam grčeve po cijelom tijelu. Mislim da je svima bilo očito da imam problema sa kretanjem, te da nisam u stanju servirati kao što je to bio slučaj u prva dva seta", kazao je Đoković, koji je četvrti puta u karijeri zbog izmorenosti predao meč na grand slam turnirima.

"Nisam imao dovoljno vremena za oporavak, jer sam morao na teren samo 36 sati nakon iscrpljujućeg meča protiv Baghdatisa. Tražio sam da igram u večernjem terminu, ali nije završilo dobro za mene", dodao je Đoković.

Roddick će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Argentinca Del Potra i Švicarca Rogera Federera. (hina/metro-portal)

MUŠKARCI, četvrtfinale - Andy Roddick (SAD/7) - Novak Đoković (Srb/3) 6-7 (3), 6-4, 6-2, 2-1, predaja

27.01.2009. 13:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh