« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
COOL STVAR

Nintendo predstavio inovativnu konzolu Wii U

VIDEO - Novom konzolom Wii U moći ćemo igrati sve nove i stare Wii igrice, telefonirati i surfati internetom

Wii U
Wii U (Wikipedia)
Više o

nintendo wii

,

igraća konzola

,

Wii U

,

Wii

Nintendo je na svojoj velikoj E3 konferenciji u Los Angelesu predstavio kućnu konzolu - Nintendo Wii U. Tehničke specifikacije same konzole nisu još otkrivene, fokus Wii U prezentacije bio je na konzolinom kontroleru koji je dovoljno interesantan sam po sebi.

Kao što se pretpostavljalo, Wii U kontroler omogućiti će da igramo igre i na samom kontroleru i na televiziji. Sa 6.2 inčnim ekranom osjetljivim na dodir, dva circle pada i standardnom postavom fizičkih tipki, kontroler izgledom pomalo podsjeća na nekav tablet, a pretpostavka je da dolazi u paketu sa stylusom kojega smo mogli vidjeti u jednom dijelu tijekom prezentacije (prezentirala se mogućnost crtanja stylusom na touch ekranu).

Igranje, surfanje, telefoniranje

Wii U je unazad kompatibilan sa svim Wii igrama, Wii kontrolerima i ostalim dodacima, pa je sasvim jasno da sadrži hardver za upravljanje igrama pokretima (spominju se standardni žiroskop i akcelerometar).

Također može vibrirati, ima triggere, shoulder buttone, mikrofon i zvučnike, kao i front-facing kameru koju ćemo moći koristiti za video pozive koristeći sam kontroler. Wii U kontrolerom moći ćemo i surfati internetom. 

Saznajte više na HCL-u Nintendo predstavio Wii U, novu kućnu konzolu i pogledajte video

08.06.2011. 19:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh