« Kultura
objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana
OSVRT

Nimfe suvremenog svijeta

Riječ je o nimfama suvremenog doba, izuzetno lijepim ženama, nepoznatim i često nedostupnim, vitkonogim i šutljivim koje zatječemo u trenutcima očekivanja

Damir Medvešek
Damir Medvešek (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Damir Medvešek

Na nizu crteža, u kombiniranim tehnikama, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Damira Medvešeka s motivima zanosnih i zagonetnih tajnovitih žena privlačna lica i tijela koje odaju pomalo svoj identitet, opažamo i osjećamo duboku privrženost autora maštovito kreiranim likovima na papiru.

Riječ je o nimfama suvremenog doba, izuzetno lijepim ženama, nepoznatim i često nedostupnim, vitkonogim i šutljivim koje zatječemo u trenutcima očekivanja.

U iščekivanju ljubavi, iznenađenja, nevolje, sreće ili barem ljubavnog sna, koji će primiriti uzdrtale misli.

Jedna za drugom, nižu se lica današnjih nimfi, svaka je drugačija i raznolikija od od one druge ili bilo koje , istodobno sličeći jedna drugoj po gestama koje govore više od riječi.

U svakom mini cilusu Damir Medvešek pokazuje svoje vrhunsko crtačko umijeće, varirajući različite likove, nižući ih u nisku sjajnih crteža, seriozno izvedenih,potvrđujući kako je motiv žene doista nepotrošiv.

Nimfe Damira Medvešeka uklapaju se skladno u njegov izmaštani likovni svijet motiva ljepšeg spola, erotiziran, privlačan i zanimljiv.

Piše: Miroslav Pelikan
05.08.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh