« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
sigurna zemlja

Nijemci sve pošteniji i bolji

Stopu rasta imaju samo prijevare vezane uz kreditne kartice

Više o

Njemačka

,

kriminalitet

"Najnovije statistike potvrđuju i podcrtavaju činjenicu da je Njemačka sigurna zemlja", rekao je prilikom predstavljanja policijske statistike za 2008. njemački ministar unutarnjih poslova Wolfgang Schaeuble. Izrazio je zadovoljstvo nastavkom trenda laganog pada kriminaliteta u Njemačkoj posljednjih godina.

Prošle godine u Njemačkoj je zabilježeno 6,1 milijuna kriminalnih djela što je 2,6 posto manje nego godinu dana prije. Postotak rasvjetljavanja djela iznosi 54,8 posto. Najviše je opao broj krađa te je on najniži otkada se vode statistike.

Istodobno je međutim drastično povećan broj prijevara vezanih uz kreditne kratice i kartice za bankomate. Tako je 2008. zabilježeno 10,124 kriminalnih djela neovlaštene uporabe kreditnih i kartica za bankomate što znači porast od 105 posto u odnosu na 2007. Posebno je u porastu broj slučajeva krađe podataka s bankomatske kartice pomoću manipuliranih bankomata.

Sindikat policajaca (GdP) je ustvrdio da su nove statistike samo na prvi pogled povoljne te su upozorili na porast nasilnog kriminala, posebice na javnim površinama te povećani broj pružanja otpora policiji.

Izvor: Hina

15.06.2009. 18:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh