« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
EURO 2012.

Nijemci i Španjolci favoriti Europskog prvenstva

Većina izbornika 16 reprezentacija koje će nastupati na EURU 2012. smatra da su Španjolci i Nijemci najveći favoriti prvenstva

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Slaven Bilić

,

Njemačka

,

Španjolska

,

Euro 2012.

Španjolska i Njemačka su najveći favoriti za osvajanje naslova europskog prvaka na nogometnom EURU 2012 što će se od 8. lipnja do 1. srpnja održati u Poljskoj i Ukrajini, mišljenje je većine izbornika 16 reprezentacija-sudionika koji su nazočni seminaru UEFE u Varšavi, javlja Hina.

Španjolska je favorit broj jedan i za hrvatskoga izbornika Slavena Bilića, koji je u izjavi za AFP dodao kao šanse za naslov imaju Nijemci i Nizozemci, te tradicionalno jake nogometne nacije poput Engleske i Italije. Za njemačkog izbornika Joachima Loewa Španjolska je najveći favorit,a sve ostale reprezentacije će se boriti za finale. Njemačka je u vrlo teškoj skupini s Portugalom, Nizozemskom i Danskom, te je Loew dodao kao je primarni cilj njegove reprezentacije plasman u četvrtfinale.

I irski izbornik Giovanni Trappatoni najviše izgleda za ukupnu pobjedu daje Španjolcima, kao vrlo jake momčadi izdvaja Englesku, Njemačku i Nizozemsku."To su favoriti, ali su iznenađenja moguća. Sjetimo se samo naslova Grka prije osam godina u Portugalu", dodao je Trapattoni. Izbornik poljske reprezentacije Franciszek Smuda također kao glavne pretendente za naslov vidi Španjolce i Nijemce.


09.03.2012. 18:42:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh