« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
milanović:

Nije više seksi biti gradonačelnik

Esdepeovac kritizira Vladu jer se odriče utjecaja na imenovanje arbitara, a dotaknuo se i sveprisutnog Milana Bandića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

,

Radio 101

,

intervju tjedna

Aktualna tema predsjedničkih izbora vrlo je draga predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću pa je iskoristio priliku da u Intervjuu tjedna Radija 101 još jednom podrži Ivu Josipovića.

„Od početka sam vjerovao da imamo najbolje kandidate, te da smo izabrali najboljega - Ivu Josipovića. Novog predsjednika vidim kao stup sustava i borca protiv korupcije. Onaj tko misli da je to Milan Bandić, neka si ga bira."

Milanović je, komentirajući trenutna zbivanja u stranci i Hrvatskoj te Bandićevu kandidaturu i automatsko izbacivanje iz stranke, izjavio: "Jasno je da Milan Bandić nije Glavaš, niti sam ja Sanader. To je čovjek koji ima određeni legitimitet i prolaz - dobio je puno glasova. Dobio ih je i SDP u Zagrebu, i bez njega - na listi koju sam nosio ja i na kojoj nije bilo koalicijskih partnera dobili smo skoro dvjesto tisuća glasova, ali me niste čuli da se time busam u prsa i da to ponavljam sto puta."

Milanović u svemu tome ne vidi osobni sukob nego sukob zakona i bezakonja: "Za zakon možda neću raditi kao konj, ali sam imao konjske živce dosad, a imat ću ih i ubuduće. Bandić sad pokušava pobjeći, što, po meni, govori i o njegovom karakteru."

Zatim je dodao: „Grad je u teškom financijskom stanju i više nije seksi biti gradonačelnik - ne možete više ispunjavati obveze, a kamoli davati grandiozna obećanja. Čisti računi, poštena politika, zakon - sve je to, kad ste predsjednik stranke, malo teže provesti i objasniti, nego kad možete galamiti nakon dva gemišta."

Po pitanju arbitraže sa Slovenijom, predsjednik SDP-a istaknuo je da je ključno pitanje tko će imenovati arbitre: "Želim da taj posao sudi vrhunski arbitar. To košta, a to plaća Hrvatska. Dakle, predlaže i imenuje drugi, a plaća Hrvatska. Odričemo se svakog utjecaja da imenujemo te ljude i plaćamo."

„Želim najbolje suce na svijetu - pričekat ćemo ih pola godine, ali neka onda presude bez ičijeg utjecaja. To trebaju biti ljudi koji nemaju šefa iznad sebe, koji ne rade u komisiji, koji nisu pravni savjetnici, koji nisu kontraktori s komisijom, koje nitko ne može nazvati - i opet će koštati manje nego što se tjedno ukrade u HAC-u", zaključio je Milanović.

07.11.2009. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh