« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VISOKO OBRAZOVANJE

Nezavisni sindikat znanosti svečano proslavio 20. obljetnicu

POGLEDAJTE VIDEO - u emotivnom govoru Vilim Ribić je ustvrdio da danas imamo državu, ali ne i društvo kakvo smo zamislili

(Saša Midžor Sučić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Stjepan Mesić

,

Jadranka Kosor

,

Vilim Ribić

,

Nezavisni sindikat

,

NZS

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja (NZS) proslavio je danas 20. obljetnicu rada na svečanosti u kazalištu "Komedija", kojoj su nazočili predstavnici hrvatske politike te akademske i sindikalne zajednice.

Predsjednik Velikog vijeća Sindikata Vilim Ribić rekao je da su njihov sindikat i hrvatska država nastajali i odrastali zajedno, ustvrdivši da su "dobili državu, ali ne i društvo kakvo smo zamislili''.

''A sanjali smo državu socijalne pravde, punu uzajamnosti i poštovanja, a danas kada to sanjama budimo se u znoju. Naši snovi nisu postali java'', izjavio je Ribić.

Na kraju govora nije mogao suspregnuti suze čitajući pismo svog kolege iz organizacije Education Internationala koji se obratio pismenim putem jer nije mogao nazočiti svečanosti.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da se slaže sa svime u "emotivnom govoru" Ribića, istaknuvši da je proteklih godina između tog sindikata i Vlade izgrađeno istinsko partnerstvo, međusobno uvažavanje i poštovanje.

Zatražila je i kopiju Ribićevog govora kako bi je i u budućnosti mogao inspirirati.

„Nezavisni sindikat nikada nije izbjegavao odgovornost, izabirao je dijalog umjesto sukoba i tražio realna, moguća i kompromisna rješenja, rekla je Kosor, naglasivši da Vlada želi jaku, a ne rascjepkanu sindikalnu scenu.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je da je Nezavisni sindikat znanosti u vrijeme osnivanja bio iskaz duha novog vremena i nove uloge sindikata u cjelini. Gospodarska kriza danas utječe i na status zaposlenih u znanosti, pa je posebno važno da se uključe u reforme.

Naši se putevi danas razilaze, odlazim u povijest, a vas čeka budućnost, poručio je Mesić sindikalistima.

11.01.2010. 16:59:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh