« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MESIĆ O JOSIPOVIĆU:

Možda on i ima strasti, samo ja to još nisam primijetio

POGLEDAJTE VIDEO - Mesić se u svom stilu našalio, a Jadranka Kosor najavila je dobru suradnju s Josipovićem

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Stjepan Mesić

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

predsjednik RH

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

Nakon svečanog obilježavanja 20. obljetnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, još uvijek aktualni predsjednik Stjepan Mesić našalio se u svom stilu:

''Možda on i ima strasti samo je ja još nisam primjetio", u šali je Mesić ocijenio svog nasljednika Ivu Josipovića.

Mesić napominje da je Josipovićev plus sigruno to što je ''izvanserijski obrazovan, dakle u Europi Hrvatsku može predstavljati na jedan dostojan način. Sigurno je da nema onoliko strasti koliko možda imaju neki drugi političari, ali možda mu to i nije toliko potrebno'', kaže Mesić.

Napominje kako je važno da Josipović nastavi reforme, kao i procese koji Hrvatsku vode u Europsku uniju.

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je da se noćas čula s Josipovićem, kako bi mu i osobno čestitala na pobjedi, te da su konstatirali kako žele dobru suradnju.

Novinarima okupljenima na proslavi 20. obljetnice osnutka Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Kosor je kazala i kako se s Josipovićem nije dogovarala o novim sastancima, ali da će to svakako učiniti idućih dana, a ponovila je da će inzistirati na otvorenom i uzajamnom uvažavanju i poštovanju institucija, ali i osoba, što je, kaže, važan preduvjet za uspjeh.

Suradnju s predsjednikom na odlasku Stjepanom Mesićem Kosor je ocijenila odličnom.

"Mesić ostaje ovdje, svatko tko ga poznaje zna da neće otići u mirovinu u pravom smislu te riječi i sigurna sam da će biti nezaobilazan u konzultacijama i razgovorima. Uvijek ću naći vremena za popiti kavu s njim", poručila je premijerka.

Upitana što je s odlaskom na kavu sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, rekla je da ga je u više navrata pozivala na razgovor, ali da je on to odbio. "Kad dama pozove na kavu, taj se poziv ne odbija, ma tko ta dama bila", rekla je Kosor.

Kosor je izvijestila i da je Povjerenstvo za borbu protiv korupcije jutros razgovaralo o izmjenama izbornog zakonodavstva, kojima bi se, među ostalim, broj potpisa za predsjedničku kandidaturu, sa sadašnjih 10, povećao na 50 tisuća potpisa birača.

Povjerenstvo je danas razgovaralo i o izbornoj promidžbi, posebno o pravu na novčanu naknadu kandidatima koji prijeđu prag od 10 posto. Kosor je podsjetila da je ta naknada početkom godine prepolovljena zbog krize i da sada iznosi 250 tisuća kuna.

"Ne znam hoće li se time smanjiti broj kandidata, ali smatramo da se ta scena u smislu broja i kvalitete kandidata treba uozbiljiti. Svatko tko misli da po svojim sposobnostima, obrazovanju i moralnim vrijednostima može biti predsjednik RH mora moći skupiti tih 50.000 potpisa", zaključila je.

11.01.2010. 16:09:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh