« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OLUJNI VJETAR

Nezapamćeno nevrijeme u Splitu, "Bartol Kašić" udario u obalu

Na brodu, koji je plovio na redovnoj liniji Rogač-Split, bilo je četiri putnika i nije bilo vozila. Nitko nije ozlijeđen niti nema prodora mora

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

Jadrolinija

,

trajekti

,

Bartol Kašić

Zbog jakog i olujnog vjetra danas je prilikom pristajanja u splitskoj luci trajekt „Bartol Kašić" udario u nezaštićeni dio obale, javlja Hina. Srećom, dogodila se tek manja materijalna šteta i nema ozlijeđenih.

Jadrolinijin trajekt "Bartol Kašić", prilikom pristajanja na vez 28 u Gradskoj luci Split, jutros u 6.30 sati zbog jakog i olujnog vjetra naslonio se na nezaštićeni dio obale, te je na desnoj strani došlo do udubljenja oplate oko 3 do 4 metra i metar iznad vodene linije, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na brodu, koji je plovio na redovnoj liniji Rogač-Split, bilo je četiri putnika i nije bilo vozila. Nitko nije ozlijeđen niti nema prodora mora.

Na brodu očevid obavljaju inspektori Lučke kapetanije Split i inspektor Hrvatskog registra brodova koji će utvrditi stanje broda.

Po prvom nalazu, brod nema veća oštećenja te će najvjerojatnije i dalje ploviti na navedenoj liniji, navodi se u priopćenju.

03.02.2012. 12:59:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh