« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TROPSKA OLUJA

New Orleans uspješno izdržao nalet oslabljenog Leeja

Unatoč tomu što je oslabio, Lee i dalje nosi veliku količinu kiše i još uvijek nije prošla opasnost od poplava za dijelove Mississippija, Alabame i Tennesseeja

Fotografija vijesti
Više o

New Orleans

,

tropske oluje

,

uragan Katrina

Sustav obrane od poplave u gradu New Orleansu bez problema je izdržao svoj najveći ispit još od katastrofalne Katrine prije 6 godina, nakon što je tropska oluja Lee oslabila do razine tropske depresije, piše Hina.

Državni centar za uragane objavio je da je središte Leeja oko 90 kilometara zaapdno od McComba, u Mississippiju, s vjetrovima maksimalne brzine 55 km/h.

Oluja je privremeno obustavila rad u više od 60 posto pogona za proizvodnje nafte na moru u Meksičkom zaljevu. Očekuje se da se proizvodnja nastavi čim oluja prođe.

Čak i kao tropska depresija, Lee i dalje nosi veliku količinu kiše i još uvijek nije prošla opasnost od poplava za dijelove Mississippija u ponedjeljak, te Alabame i Tennesseeja u utorak.

U New Orleansu palo je 33 cetimetra kiše otkako je počela oluja, nekoliko manjih ulica je bilo poplavljeno, ali je gradski sustav za crpljenje vode bio brži od kiše i skrenuo vode u jezero Pontchartrain. Pola grada leži ispod razine mora, a štiti ga sustav nasipa i ustava. Njegovi nasipi inače mogu podnijeti otprilike dva i pol centimetra kiše na sat.

05.09.2011. 09:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh