« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
PRIRODA DAJE

Nevjerojatne maske za kosu od aloe vere

Med, kokosovo ulje i aloe vera najbolji su prijatelji vaše kose, bez obzira što vam govore reklame

Isprobajte maske za kosu s aloe verom
Isprobajte maske za kosu s aloe verom (Pixabay)
Više o

med

,

kosa

,

njega kose

,

aloe vera

,

kokosovo ulje

Jesen i zima posebno su osjetljiva razdoblja za našu kosu. Padaline i vlaga u zraku smanjit će kvalitetu svake frizure, a kape i pokrivala za glavu nesumnjivo će ih oštetiti. Baš zato donosimo vam recept za dvije maske za kosu od aloe vere koje će vam zasigurno pomoći održati kosu u najboljem stanju.

Maska za suhu kosu

Ako imate suhu kosu, vjerojatno se borite s prhuti, pa znate koliko je neugodno kad zimi skidate kapu na kojoj ostaju te neugodne mrvice. Još je gore ako vas svrbi vlasište i otpada vam kosa. Rješenje za vaš problem je maska za kosu od aloe vere, kokosovog ulja i meda.

Sastružite 4-5 žlica gela aloe vere s lista i pomiješajte ga s 2 žlice meda i 3 žlice kokosovog ulja. Mješavinu nanesite na kosu i ostavite da djeluje 30-45 minuta, a onda operite kosu na uobičajeni način. Ovu masku koristite sve dok ne izliječite suho vlasište.

Za glatku i sjajnu kosu

Kosa se ispod kape često zalijepi za vlasište, a sjaj se gubi čim iz toplog prodstora izađemo na hladan zimski zrak. Zato ova maska sadrži maslinovo ulje koje djeluje kao antioksidans i prirodni regenerator koji hrani vlasište i vrhove, i jogurt koji hidratizira kosu, dajući joj sjaj i pridonoseći volumenu.

Kako biste napravili masku, pomiješajte 2-3 žlice svježeg gela aloe vere, 2 žlice jogurta, 2 žlice maslinovog ulja i 1 žlicu meda. Mješavinu nježno nekoliko minuta masirajte u vlasište pa ostavite da djeluje do 30 minuta, a nakon toga kosu operite na uobičajeni način. Koristite ovu masku 3-4 puta mjesečno kako biste postigli najbolje rezultate.

 

Piše: Andrea Holi
30.11.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh