« Život
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
STVARNO?

Nevinost se obično gubi - prerano

Na pitanje zbog čega su se požurili stupiti u seksualne odnose, glavni je odgovor bio taj da su osjećali pritisak okoline

Žure se...
Žure se... (Arhiva)
Više o

gubitak nevinosti

Gubitak nevinosti vrlo je važan segment seksualnog života jer ga može nepovratno pokvariti, a podaci govore upravo tome u prilog.

Naime, istraživanje koje je nedavno provedeno u Velikoj Britaniji na više od 3000 ispitanika pokazalo je da čak 40 posto žena i 26 posto muškaraca vjeruje da su prerano izgubili nevinost. 

U istraživanju su sudjelovale osobe u dobi od 18 do 24 godine, a rezultati su pokazali da ih je većina svoje prvo seksualno iskustvo imala prije 18. rođendana.

Na pitanje zbog čega su se požurili stupiti u seksualne odnose, glavni je odgovor bio taj da su osjećali pritisak okoline. To je osjećalo 20 posto žena i 10 posto muškaraca. Danas bi učinili drukčije i pričekali dok zaista ne budu spremni.

"Svaka mlada osoba je drugačija. Neki 15-godišnjaci su spremniji stupiti u seksualne odnose od 18-godišnjaka", objasnila je voditeljica studije i profesorica reproduktivnog zdravlja Kaye Wellings. 

Wellings dodaje kako rezultati ovog istraživanja ukazuju na potrebu boljeg seksualnog odgoja u školama koji bi se među ostalim trebao sastojati u učenu komunikacije s partnerom i osvještavanju vlastitog dostojnastva. 

17.01.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh