« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Neuvjerljiva Hrvatska pobijedila Izrael

Prvo poluvrijeme treba zaboraviti što prije, a izbacivanje Ben Haima zbog mesarskog uleta Eduardu preokrenulo utakmicu

Napokon relativno dobar rezultat
Napokon relativno dobar rezultat (UEFA)
Više o

Luka Modrić

,

Izrael

,

Eduardo da Silva

,

Hrvatska

,

kvalifikacije za EP

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je počupala sve živce navijačima, jer prvo poluvrijeme je bilo nešto prestrašno. Igra bez glave i repa, poništeni gol Izraelcima u šestoj minuti, mali milijun kornera koji nisu donijeli ništa ...

Povratnici na teren bili su odlučujuća prevaga. Šimunić je donio malo više sigurnosti obrani, Modrić je imao par bljeskova, a Kranjčar je bio rastrčan, opasan i precizan, no svi njegovi pasovi su dobro primljeni ali loše proslijeđeni dalje.

U takvoj konfuziji su nam Izraelci u 44. minuti prošli kroz obranu kao kroz sir i uvalili gol za vodstvo 1:0, što je šokiralo i navijače i igrače.

Očito da je u poluvremenu u svlačionici bilo buke i vrištanja, jer su igrači krenuli kako su trebali od samog početka. Ušli su Dujmović i Dudu, a Modrić je valjda prvi puta u životu opalio poštenu loptu iz trka i postigao efektan gol za izjednačenje u 47. minuti.

Pet minuta kasnije dogodilo se ono što je utakmicu gurnulo na naš mlin - Ben Haim je uletio Eduardu u maniri Taylora i pomeo mu stajnu nogu, a sudac mu je pokazao izravni crveni karton. Dudu je tri minute kasnije sjajan Modrićev pas rutinski proveo u mrežu, kao i Srnin centaršut dvije minute kasnije (koji je pripisan Gershonu kao autogol), tako da je u 57. minuti već 3:1.

Srna je dobio žuti karton nakon sudara s jednim izraelskim igračem, a ostao je dojam da nije trebao, no u svakom slučaju propušta utakmicu s Grčkom.

Jelavić je u 80. zabio iz zaleđa, što je opravdano poništeno, a samo minutu kasnije mogao je opet dati gol, no golman Izraela bio je na mjestu.

Na kraju utakmice ipak ostaje relativno gorak okus, jer nije bilo igre koja bi zadivila.

06.09.2011. 21:31:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh