« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
PRAVI MIROTVORAC

Netanyahu ne popušta Palestincima i opet napada UN

Izrael će se usprotiviti pokušajima suđenja za ratne zločine, a Palestici ga moraju priznati kao židovsku državu, poručio je Netanyahu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

ratni zločin

,

rezolucija UN Izrael Gaza

,

Benjamin Netanyahu

,

bliskoistočni mirovni proces

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u svom govoru u ponedjeljak nije popustio u zahtjevima Palestincima ponovivši da moraju priznati Izrael kao židovsku državu ukoliko žele sporazum o njihovoj državi.

Netanyahu je u govoru ponovno napao UN-ovo izvješće koje optužuje Izrael, zajedno s militantima iz Hamasa, za ratne zločine tijekom sukoba u Gazi u prosincu i siječnju. On je rekao da će se Izrael usprotiviti svakom pokušaju da se njegovim čelnicima u inozemstvu sudi pod tim optužbama.

Otvarajući zimsku sjednicu parlamenta Netanyahu nije dao nikakve naznake da su bilo kakav napredak postigla intenzivna nastojanja predsjednika SAD-a Baracka Obame da se ponovno pokrenu izraelsko-palestinski mirovni pregovori obustavljeni od prosinca.

"Nema alternative za palestinske čelnike osim da pokažu hrabrost i priznaju židovsku državu. To je bio i ostaje pravi ključ za mir", rekao je.

Gradnju židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, što je glavna prepreka povratku razgovorima o palestinskoj državi, Netanyahu naravno nije spominjao. (hina/metro-portal)

12.10.2009. 20:52:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh