« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POSJET OBAMI

Netanyahu: Bliže smo pokretanju mirovnog procesa

Netanyahuov posjet Bijeloj kući je bio neuobičajeno kratak i uz izrazitu diskreciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Barack Obama

,

istočni Jeruzalem

,

Benjamin Netanyahu

,

Izrael SAD

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio u četvrtak da je zabilježen napredak u njegovim razgovorima s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući.

"Našli smo sredinu između tradicionalne politike svih vlada Izraela i nastojanja da pronađemo načine pokretanja mirovnog procesa. Možemo reći da smo napredovali", rekao je Netanyahu za izraelski vojni radio uoči odlaska iz Washingtona.

Izraelski mediji smatraju očitim porazom Netayahuov posjet usmjeren na okončanje krize sa SAD-om koja je nastala zbog izraelske najave izgradnje novih stambenih jedinica u Jeruzalemu. Glasnogovornik Bijele Kuće je priznao da razgovori nisu uspjeli izgladiti sva neslaganja.

Netanyahuov posjet Bijeloj Kući je bio neuobičajeno kratak i uz izrazitu diskreciju. Dvojica čelnika nisu imali uobičajenu zajedničku konferenciju za novinare, niti su se fotografirali, američka strana nije objavila službenu fotografiju susreta, niti je objavljeno zajedničko priopćenje.

Izrael smatra cijeli Jeruzalem svojom "nedjeljivom i vječnom" prijestolnicom, dok Palestinci žele da istočni Jeruzalem bude glavni grad njihove buduće države. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 09:19:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh