« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
ZGODNO

Nestlé lansirao prvu digitalnu kuharicu Vrtim Zdravi Film

Kuharica sadrži 40 jednostavnih recepata za svaki dan, u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca

Vrtim zdravi film
Vrtim zdravi film (Arhiva)
Više o

Nestle

,

Vrtim zdravi film

,

digitalna kuharica

Nestlé je lansirao prvu digitalnu kuharicu Vrtim Zdravi Film, nastalu u suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima. Stvaranju jedinstvene kuharice pridružile su se i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, gastro blogerice Željka Macan i Tanja Pastuović Klaić te chefica Nastasja Chiara Petrić.

Recepti su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, a većina ih se priprema u trideset minuta. Prava su riznica ideja za uravnotežene obroke, ali i inspiracija i poticaj da se svi članovi obitelji uključe u kuhanje i zajedničko blagovanje. Recepti su svima dostupni za preuzimanje putem ove poveznice.

U setu od 40 recepata, nalaze se i pregledne nutritivne tablice za svaki recept. Tako će roditelji odmah znati koliko obroci imaju energije, ugljikohidrata, masti i proteina, a snalaženje je jednostavno jer su navedeni vrijeme pripreme te broj obroka pojedinog jela, a većina sastojaka je vrlo lako dostupna. Naznačene su i dobrobiti odabranih jela - poput sadržaja vlakana, folata, proteina, vitamina C, K i beta-karotena, što su svakom roditelju važni i korisni podaci.

Cilj prvog izdanja digitalne kuharice Vrtim Zdravi Film je pomoći roditeljima da na jednostavan način, zajedno s djecom pripreme obroke za cijeli tjedan. Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece upravo je zajedničko kuhanje - znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravijih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi.

Uključite vašu djecu u cijeli proces - od dogovaranja jelovnika, kupovine namirnica, njihove pripreme, pranja, rezuckanja, pa sve do postavljanja stola za vaš obiteljski obrok te pranja posuđa. Kuharica je naš doprinos nastojanjima da ukažemo na važnost zajedničke pripreme obroka, pravilne prehrane od malih nogu", kazala je Koraljka Novina Brkić, regionalna nutricionistica kompanije Nestlé te je istaknula kako je ove godine projekt VZF udružio je snage s javnozdravstvenim programom PETICA- igrom do zdravlja, a koji zajedno educiraju osnovnoškolce o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti.

Svima je dobro poznato koliko je ponekad teško pronaći inspiraciju, a ova je kuharica idealna za sve prilike - od dana tijekom kojih želimo pojesti nešto brzo, a uravnoteženo, do vikenda tijekom kojih imamo više vremena za složenije obroke. Kuharica sadrži mesna, riblja i vegetarijanska jela, dobra za pripremu od jutra do večeri.

Projekt Vrtim Zdravi Film provodi Hrvatski školski sportski savez, a tijekom desetljeća postojanja, obuhvatio je više od 67.000 učenika. Nestlé nastavlja s traženjem inovativnih pristupa i načina kako bi motivirao obitelji da provode više vremena zajedno i da kroz druženje i interakciju, stečena znanja u teoriji primjenjuju u praksi.

25.06.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh