« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ruska posla

Što li je zapravo prenosio nestali brod Arctic Sea?

Brod koji je nestao na dva tjedna između Atlantika i Baltičkog mora možda je prevozio i nešto drugo uz drvenu građu, priznale su ruske vlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Artic Sea

,

Aleksandar Bastrikin

,

Upitan teret na Artic Sea

"Ne isključujemo mogućnost da je Arctic Sea prevozio i nešto drugo uz drvenu građu", izjavio je šef istražnog odbora pri ruskom glavnom tužiteljstvu Aleksandar Bastrikin, u razgovoru za dnevnik Rosijskaja Gazeta.

"Zato još nismo dopustili da se članovi posade vrate kućama. Treba provjeriti ima li među njima osoba umiješanih u te događaje", dodao je on, ne navodeći kakav materijal se mogao naći na brodu.

Do tih izjava dolazi na bazi nagađanja po kojima je Arctic Sea - koji su zarobili gusari 24. srpnja u švedskim vodama prije nego ga je polovicom kolovoza oslobodila ruska mornarica u vodama Zelenortskih Otoka u Atlantiku - možda prevozio oružje, pa čak i nuklearni materijal.

Glasine o eventualnoj "tajnoj misiji" pojačane su činjenicom da je 11 ruskih članova posade još uvijek u rukama ruskih vlasti i nije im dopušteno komunicirati s obiteljima nakon povratka u Moskvu 20. kolovoza, istog dana kad i osam navodnih gusara.

"Za tjedan i pol priopćit ćemo cjelokupnu informaciju" glede te afere, obećao je Bastrikin.

Izvor: Hina

26.08.2009. 14:16:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh