« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UTRECHT

Nestala 14-godišnjakinja koja je željela oploviti svijet

Lauri Dekker sud je zabranio da sama krene na put oko svijeta no policija ne smatra da je na moru jer je njen brod još uvijek u luci

(telegraph.co.uk)
Više o

Nizozemska

,

nestanak

,

Laura Dekker

,

Utrecht

Četrnaestogodišnja Nizozemka Laura Dekker, koju je pravosuđe spriječilo da krene na put oko svijeta u jedrilici, od petka se vodi kao nestala, objavila je u nedjelju policija iz Utrechta.

"Laura Dekker se vodi kao nestala od petka", rekao je glasnogovornik policije Utrechta i dodao da ne znaju nalazi li se ona na moru.

Njezin brod 'Guppy' vezan je u obližnjoj luci pa policija smatra da Laura nije na moru, a dodali su i kako ne misle da je njen nestanak povezan s ikakvim zločinom.

Sud za djecu Utrechta je 30. listopada Lauri privremeno do 1. srpnja 2010. zabranio da krene na put oko svijeta u jedrilici što je ona planirala napraviti početkom rujna. Uz to djevojka je stavljena i pod nadzor socijalne službe.

Laurina obitelj izjavila je kako je ona od sudske zabrane prilično loše raspoložena pa se sumnja u bijeg od kuće čemu u prilog ide i glasina da je ocu ostavila pismo prije nestanka, te podaci o tome da je s bankovnog računa ranije tijekom tjedna podigla veću sumu novca.

Djevojka koja žarko želi postati najmlađa jedriličarka koja će obići svijet, a u tome ima i podršku roditelja, već je jednom zadržana od strane britanske socijalne službe kada je u svibnju ove godine sama jedrilicom stigla u Englesku iz Nizozemske.

20.12.2009. 19:56:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh