« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
ISPROBAJTE

Neromantični bračni zavjeti za "dok nas smrt ne rastavi"

Bračni zavjeti su ili klišeizirani do bola ili se prepustimo klasici koju će svećenik pronaći, no kad bi se svi ovako zaklinjali prije braka, razvoda gotovo i ne bi bilo

Ovako bi trebalo biti, no ...
Ovako bi trebalo biti, no ... (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

uspješan brak

,

romantika

,

bračni zavjeti

Zaljubljenost vodi u brak, a bračni zavjeti nekima su važni, drugima baš i ne pretjerano, no tijekom samog vjenčanja svi ih odrade na jedan ili drugi način. Ipak, kad bismo stvarno željeli dati prave zavjete, oni bi trebali zvučati otprilike ovako, kažu kolege na HuffPostu:

1. Obećajem da ću se izjasniti oko svojih očekivanja - jer se brakovi najčešće raspadaju upravo zbog pretjeranih očekivanja.

2. Obećajem da ću ti vjerovati kada je u pitanju novac - zajedničke financije su jedna od najvećih prilagodbi u braku, pa treba imati puno povjerenje u partnerove odluke. 

3. Obećajem da ću prije nego se izderem na tebe pojesti sendvič - jer prazan želudac čini ljude razdražljivim i uzrok je mnogih nepotrebnih svađa.

4. Obećajem da ti neću popuštati, a kasnije to okretati protiv tebe - nikad, ali nikad nemojte raditi tako nešto.

5. Obećajem da ću te braniti pred drugima, čak i kada si u krivu - partnera treba podržavati pred drugim ljudima, bez obzira na sve, jer vi ste ipak zajednica.

6. Obećajem da ću se truditi staviti te ispred djece - djeca često gurnu muškarca u drugi plan, ili se on tako počinje osjećati, a žena bi trebala to prepoznati na vrijeme ... iako nije rijetkost da se dogodi i obrnuto - tajna uspjeha je u ravnoteži.

7. Obećajem da ću raditi stvari koje oboje mrzimo, ako ih ti mrziš više nego ja - najbolji je primjer pranje suđa ... treba li dalje objašnjavati?

8. Obećajem da neću brojiti rezultat - u braku nema bodova ni rezultata, barem ako ga shvaćate na ispravan način. Oprostite i zaboravite, nemojte se naslađivati.

9. Obećajem da neću mariti ako se udebljaš, smršaviš ili ostariš - ako ste se zaljubili samo u lice i tijelo, a ne u um i karakter, brak vam neće dugo trajati.

10. Obećajem da će mi tvoja sreća biti važnija od vlastite - to znači voljeti.

18.03.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh