« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
NE SRAMITE SE

Nepravilni, žuti zubi su u trendu

Žene danas ponosno pokazuju svoje razmake i obojenja jer su na cijeni individualni i prirodni zubi

Lara Stone
Lara Stone (Shutterstock)
Više o

zubi

,

zdravlje zubi

,

bijeli zubi

Simetrični, bijeli i savršeno pravilni zubi godinama su slovili za ideal ljepote kojem bi svi trebali težiti. No, osmjeh koji pokazuje razmak između žutih zubiju sve je više na cijeni u modnom svijetu, a trend će vrlo brzo doprijeti i do "običnih" žena, piše New York Times. U modi, naime, više nisu savršeni zubi, već zubi koji odražavaju individualnost.

>>Naučite ispravno prati zube

"Moje pacijentice više ne žele da im zubi izgledaju kao tuđi. Žele autentičan izgled koji se odražava i na zubima, važno im je da zubi izgledaju kao da su cijeli život proveli u jednim ustima", tvrdi dr. Marc Lowenburg, ugledan stomatolog s Manhattana.

Umjesto da velike svote novca odvajaju za uklanjanje sitnih nesavršenosti, žene danas tako ponosno pokazuju svoje razmake i obojenja. Na cijeni su ponovno individualnost i originalnost.

Ipak, kako od prirodnosti nitko ne zarađuje, stomatolozi su u SAD-u već počeli nuditi žućkaste keramičke ljuske, odnosno laminate koji se stavljaju na prednje površine zuba. Umjesto izbjeljivanja pacijentice tako plaćaju za sitne nečistoće i manja preklapanja.

Među popularnim primjerima za nesavršene zubi iz svijeta slavnih su kći Micka Jaggera, Georgia May Jagger (slika ispod), i manekenka Lara Stone (slika iznad).

Georgia May Jagger

28.10.2010. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh