« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NEZNANE ZANIMLJIVOSTI

Nepoznati život Stevea Jobsa

Jobs nije bio tipičan štreber ili geek s naočalama, imao je tešku mladost unatoč kojoj je postao uspješan inovator i trendmaker kojega će cijeli svijet pamtiti

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

Disney

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

Pixar

,

iPad

,

Nepoznato

Cijeli svijet će pamtit Stevea Jobsa kao genijalnog vizionara koji je očarao ljude diljem planete svojim inovativnim gadgetima te zadužio IT industriju svojim revolucionarnim izumima.

Postoje nebrojene stvari koje su nam poznate iz njegovog života, a mi vam donosimo stvari koje sigurno niste znali o ocu Apple i serije proizvoda s prefiksom i.

Kako piše Discovery, Jobs nije bio tipičan štreber ili geek s naočalama, imao je tešku mladost unatoč kojoj je postao uspješan inovator i trendmaker kojega će cijeli svijet pamtiti. 

1. Eksperimentirao je s drogama

Navodno je jednom prilikom rekao kako je kušanje LSD-a bilo jedno od najvažnijih stvari koje je učinio u svojem životu. Možda su mu inspiracije za stvaranje tehničkih čuda dolazile kada je bio pod "tripom".

2. Hodao je s Joan Baez

Steve Jobs je mladosti, u svojim 20-ima, hodao s poznatom američkom folk pjevačicom.

3. Bio je vegetarijanac

PETA je hvalila Jobsa zbog odabira prehrane koja nije sadržavala životinjsko meso te zbog njegovog angažmana i potpore u zaštiti prava životinja.

4. Spasio je PIXAR

Jobs je 1986. godine kupio PIXAR od Georgea Lucasa za 5 milijuna dolara, a prvi film koji je izašao iz studija je bio planetarni hit „Priča o igračkama", „Toy Story".

5. Najveći dioničar Disneya

Prodaja PIXAR-a Disneyu učinila je Stevea Jobsa većinskim dioničarom ovog svjetskog giganta zabave za djecu i mlade.

6. Hewlett-Packard mu je ponudio stažiranje i to dok je bio u osnovnoj školi

Dok je bio u osmom razredu Steve Jobs je sastavljao frekvencijsko brojilo te je ustanovio da mu fali jedan dio uređaja. Snalažljivi momak podigao je slušalicu i nazvao Williama Hewletta, suosnivača tvrtke Hewlett-Packard, te se potužio na nedostatak. Navodno je njihov razgovor trajao više od 20 minuta i nakon kojega je Hewllet poslao Jobsu punu vreću dijelova te mu ponudio ljetnu praksu u svojoj tvrtci.

hewlett packard hp osobna ra?unala

7. Zajedno je sa Steveom Wozniakom prodavao "plave kutije"

Dinamični duo je navodno prije osnivanja Applea proizvodio i prodavao uređaje tzv. „plave kutije" koje su omogućavale ljudima da ostvaruju besplatne telefonske pozive upućene bilo kome na svijetu. Navodno su zaradili preko šest tisuća dolara.

8. Bio je beskućnik

"Kada sam studirao nisam imao sobu u domu, pa sam bio primoran spavati na podu kod prijatelja i kolega. Skupljao sam boce od Cole kako bi si mogao kupiti hranu, a jednom tjedno sam pješačio 11 kilometara  do hrama Hare Krišne samo kako bi pojeo jedan pošteni obrok" rekao je Steve Jobs u svojem govoru studentima Stanforda 2005. godine.

9. Patentirao je staklene stepenice u Appleovim trgovinama

Steve se nalazi među 317 Appleovih inovatora čiji su izumi patentirani.

 

10. Godinama je vozio auto bez tablica

Steve Jobs je godinama vozio svoj Mercedes-Benz SL55 bez službenih registarskih oznaka, umjesto klasične tablice bio je barkod.

 

08.10.2011. 19:54:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh