« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
MAHMUD AHMADINEDŽAD:

Nemoguće je izolirati Iran

Ruska analiza aktualne situacije u svijetu nije točna, Zapad treba nas, jednako kao što i mi trebamo njih, poručio je iranski predsjednik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rusija

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

IAEA

,

iranski nuklearni program

Rusija je pogriješila glasujući za rezoluciju IAEA kojom se Iranci osuđuju zbog nuklearne politike, izjavio je u utorak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u intervjuu za iransku televiziju.

"Rusija je pogriješila. Njihova analiza aktualne situacije u svijetu nije točna", odgovorio je predsjednik na novinarsko pitanje o glasovanju Moskve za rezoluciju koja bi mogla rezultirati UN-ovim usvajanjem novih međunarodnih sankcija protiv Irana.

Predstavnici Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u petak su velikom većinom osudili nuklearnu politiku Irana, a među njima predstavnici Rusije i Kine, dvaju tradicionalnih saveznika Teherana.

Ahmadinedžad je također izjavio kako je "nemoguće izolirati Iran", aludirajući na mogućnost sankcija. "Nemoguće je izolirati Iran. To je smiješno, a Zapad treba nas, jednako kao što i mi trebamo njih", izjavio je iranski predsjednik, spomenuvši i "psihološki rat" protiv islamske republike. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 22:47:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh