« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
HŽ:

Nema zastoja ali vlakovi i dalje kasne

Led i hladnoća stvaraju probleme zbog kojih se može očekivati kašnjenja vlakova od 10 do 40 minuta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todorić/Cropix)
Više o

vlakovi

,

,

kašnjenje vlakova

Zbog niskih temperatura, velikih količina snijega i snježnih zapuha, željeznički promet u cijeloj zemlji odvija se otežano, a vlakovi u zagrebačkom prigradskom prometu voze bez prekida, no zbog smrzavanja skretnica i kvarova na vozilima pojedini vlakovi kasne od 10 do 40 minuta, priopćeno je večeras iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Navodi se također kako vlakovi zbog smrzavanja skretnica i kvarova na vučnim vozilima u lokalnom prometu kasne od 10 minuta do sat vremena.

Zbog vrlo niskih temperatura problema ima na prugama sjeverne i istočne Hrvatske, a najveće zakašnjenje imao je jutros nagibni vlak iz Osijeka za Zagreb, koji je u Okučanima ostao u kvaru pa je u Zagreb došao s tri sata zakašnjenja.

Kako navodi HŽ na ličkoj pruzi stanje je danas povoljnije nego jučer, a umjesto dizelmotorih garnitura nagibnih vlakova jutros su prema Splitu i prema Zagrebu krenule klasične garniture vlakova i to s po dvije dizelske lokomotive kako bi mogle prijeći snježne zapuhe.

HŽ predviđa kako će vlakovi u Split i Zagreb kasniti oko sat vremena te podsjeća kako je noćni vlak iz Splita jutros stigao jutros u Zagreb s 50 minuta zakašnjenja, a noćni vlak iz Zagreba u Split kasnio je 44 minute.

Jutros su kasnili i međunarodni vlakovi koji stižu u Hrvatsku, napominju u HŽ-u te dodaju kako je vlak iz Venecije za Budimpeštu kasnio više od 6 sati te da vlakovi iz Srbije kasne oko 3, a iz Slovenije oko 2,5 sata. (hina/metro-portal)

20.12.2009. 21:18:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh