« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
švicarsko pravosuđe

Nema žalbe na odluku o puštanju Romana Polanskog

Redatelj će biti premješten u kućni pritvor čim bude položena jamčevina od 4,5 milijuna franaka

(Getty Images)
Više o

kućni pritvor

,

Roman Polanski silovanje

,

jamčevina

Švicarsko ministarstvo pravosuđa objavilo je u četvrtak da se neće žaliti na odluku suda da slavni redatelj Roman Polanski uz jamčevinu bude pušten u kućni pritvor.

Švicarski sud u srijedu je dopustio da uz jamčevinu od četiri i pol milijuna franaka (21,8 milijuna kuna) redatelj Roman Polanski izađe iz pritvora.

"Sud je ocijenio da je ponuđena jamčevina... Uz ostale mjere poput deponiranja identifikacijskih dokumenata i stavljanja stana pod elektronski nadzor, dovoljna da se spriječi opasnost od bijega", kaže se u odluci saveznoga kaznenog suda u Bellinzoni.

Švicarsko ministarstvo pravosuđa imalo je rok od 10 dana da se žali na tu odluku, ali je odlučilo da neće. Polanski će tako biti premješten u kućni pritvor čim jamčevina bude položena.

Odluka o puštanju uz jamčevinu nema pravnog utjecaja na proces koji već traje, a kojim švicarske vlasti odlučuju treba li Polanskoga izručiti SAD-u.

Polanski (76) pritvoren je 26. rujna na temelju američkog uhidbenog naloga iz 1978. kad je optužen za silovanje 13-godišnjakinje.

Zadovoljstvo odlukom o puštanju uz jamčevinu izrazila je i Francuska, čiji je Polanski državljanin. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 17:11:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh