« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BENJAMIN NETANYAHU:

Nema promjene politike prema Jeruzalemu, gradnja se nastavlja

Pitanje izgradnje glavna je prepreka za nastavak mirovnog procesa na Bliskom Istoku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

istočni Jeruzalem

,

Benjamin Netanyahu

,

židovska naselja

Izraelska politika o pitanju Jeruzalema ostaje nepromijenjena, priopćio je u petak ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, dan nakon njegova povratka iz Washingtona.

Stajalište premijera je nepromijenjeno o politici Izraela prema Jeruzalemu i jednako je onima koje su vodile sve izraelske vlade u posljednje 42 godine, prema priopćenju Netanyahuova ureda.

U priopćenju se navodi da će premijer s vladom razgovarati o nizu predmeta o kojima je razgovarao u Sjedinjenim Državama radi pokretanja mirovnih pregovora s Palestincima.

Netanyahu se u četvrtak navečer vratio u domovinu nakon posjeta Sjedinjenim Državama koji nije omogućio rješenje krize s Obaminom administracijom i bacio je sumnju u nastavak izraelsko-palestinskog dijaloga.

Pod pritiskom Sjedinjenih Država Izrael je u studenom proglasio ograničeni 10 mjesečni moratorij na izgradnju u okupiranoj Zapadnoj obali.

Moratorij se ne odnosi na istočni Jeruzalem gdje Izrael namjerava nastaviti izgradnju stanova.

Pitanje izgradnje, posebice u pripojenom istočnom Jeruzalemu glavna je prepreka za nastavak mirovnog procesa na Bliskom Istoku. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 09:02:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh