« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BOŽIDAR KALMETA:

Nema nikakvog razloga za podnošenje moje ostavke

Ministar je začuđen zahtjevom Udruge zelenih za njegovom ostavkom nakon nesreće u splitskoj luci u kojoj je iscurilo 33 tone goriva

(Joško Ponoš/Cropix)
Više o

splitska luka

,

Božidar Kalmeta

,

ljudski faktor

,

brod nesreća

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta danas je odbio mogućnost podnošenja ostavke nakon sinoćnje nesreće u splitskoj luci u kojoj je iz spremnika broda koji je udario u obalu u more isteklo više od 33 tone dizelskoga goriva.

"Nema nikakvog razloga za podnošenje ostavke jer ministarstvo kojem sam na čelu i ja kao ministar funkcionirali smo bez greške", rekao je Kalmeta tijekom današnjeg boravka na Korčuli odgovarajući na novinarski upit hoće li na zahtjev Udruge zelenih zbog moralnih i političkih razloga dati ostavku nakon te pomorske nesreće.

Ministar Kalmeta je istaknuo da je začuđen zahtjevom Udruge zelenih za njegovom ostavkom, pri čemu je dodao kako je to vjerojatno način te udruge da sama sebi da promociju.

Po riječima ministra Kalmete, dosadašnja istraga je pokazala da uzrok toj pomorskoj nesreći nije nikakav tehnički problem, nego "ljudski faktor". Na upit misli li na zapovjednika broda ili članove posade kada kaže da je "ljudski faktor" uzrok nesreće, ministar Kalmeta je odgovorio kako ne zna "tko je vozio brod i tko je napravio takav manevar da je brod zadnjim krajem udario u rivu".

Dodao je kako će istraga utvrditi tko je odgovoran za nesreću, a onaj tko bude odgovoran, istaknuo je, "morat će snositi posljedice". (hina/metro-portal)

23.03.2010. 18:01:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh